MENÜ

Bilet paniği!

2010 Dünya Kupası'na sayılı günler kala, biletlere ilginin az olması yetkilileri endişelendirdi. En ucuz satışın yapıldığı ev sahibi Güney Afrika'da bile, 120 bin bilete hâlâ talip yok.

Bilet paniği!

İlk kez Afrika kıtasında düzenlenecek 2010 Dünya Kupası öncesi, bilet satışlarının beklenen düzeyde olmaması yetkilileri telaşlandırdı. Güney Afrika’da 11 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek turnuva için yaklaşık 3 milyon bilet satışa çıkarılmıştı. Kupanın başlamasına artık sayılı günler kala organizatörler, şu ana kadar 2.2 milyon biletin satıldığını bildirdi. Bu biletlerin 925 binini ise ev sahibi ülkelerin taraftarlarının aldığı açıklandı. Güney Afrika dışında en çok bilet alan ülkenin ise 118 binle ABD olduğu ifade edildi.

Avrupa’da hayal kırıklığı
Ev sahibi ülkede ortalama aylık gelirin 370 Dolar olduğu ve yoksulluğun fazla olması sebebiyle de 19 Dolar olan grup maçları biletlerine de ilgi çok fazla değil... En ucuz biletlerin Güney Afrika halkına satılmasına rağmen, 120 bin biletin hâlâ talibinin olmadığı belirtildi. Ülkedeki birinci lig futbol maçları için futbolseverler ortalama 3 Dolar ödüyor. Alınan bilgiye göre, Avrupa’daki satışların da hayal kırıklığı yarattığı öğrenildi.

‘Futbolla fazla ilgiliyiz!’
Konuyla ilgili açıklama yapan FİFA Genel Sekreteri Fransız Jerome Valcke, “Belki de biz futbolla fazla iç içeyiz. Avrupalı taraftarlar için konuşuyorum. Ne istersek onu izliyoruz. Avrupa’da her gün futbol maçı var. Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa ligi, lig maçları, kupa maçları...” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ