MENÜ

BF V'in The Last Tiger bölümü bir kahramanın hikayesi olmayacak

Battlefield V oyununun duyurulduğu zamandan bu yana büyük ölçüde geri planda kalan Savaş Hikayeleri modu, bu hafta ile artık ön plana çıkmaya başladı. İlk olarak, önceki gün yayınlanan yeni fragman ile ana senaryo modundaki görevlere kısa bir bakış atmıştık. Dün ise EA DICE stüdyosundan Jeff Gagne, bir Twitter kullanıcısının yaptığı yoruma cevap yazarak, ana senaryo modundaki karakterlerin kendi dillerini konuşacaklarının bilgisini vermişti. Son olarak, yine Twitter üzerinden seri atış yapan EA DICE, ana senaryo bölümleri ile ilgili olarak bizlere daha fazla detay sunmuştu. Bir bölüm hariç tabi ki: The Last Tiger.

BF V'in The Last Tiger bölümü bir kahramanın hikayesi olmayacak

Aralık ayı içerisinde sunulacak olan bu bölüm, İkinci Dünya Savaşı döneminin sonlarına yakın bir zamanda geçecek ve bir Nazi Almanyası askerini yöneteceğiz. Ayrıca o zamanlarda, bildiğiniz gibi Naziler güçlenmeye başladıkları için senaryoda çocuk askerleri de göreceğiz. Ama Tasarım Yöneticisi Daniel Berlin tarafından söylenene bakılırsa, bir Alman askerini yönetecek olmamız, bir kahramanın hikayesine tanık olacağımız anlamına gelmiyor.

Haberin Devamı

"Yaptığınız eylemleri reddedebilirsiniz, ama reddetseniz bile sonuçlarıyla yaşamak zorundasınız." yorumunda bulundu Berlin ve devam etti. "Bütün eylemlerin sonuçları vardır, savaşta bile, yani bu, bir bütün boyunca sürmekte olan bir tema. Ve hiçbir şeyi berbat etmek istemiyorum, ama umuyorum ki bu sözüm, bunun bir kahraman hikayesi olmadığını söylediğimde anlatmaya çalıştığımın birazını anlamanıza yardımcı olur. Hikaye gerçekten bu çılgın makine ile savaşa giden bu tank ekibi hakkında ve neden savaştıklarını fiili olarak sorgulamaya başlıyorlar."

Öte yandan, Daniel Berlin, neden bir Wehrmacht (1935 ile 1945 yılları arasında Nazi Almanyası'nın silahlı kuvvetleri) askerini yönettiğimiz bir bölümü ana senaryoya dahil ettiklerine de değindi. Bunun nedenlerinden bir tanesi, oyuncular tarafından yapılan geri dönüşler olmuş. Öyle ki, oyuncular, Battlefield 1 oyununda Alman perspektifini görmeyi istemiş ve bu düşüncelerini EA DICE stüdyosuna iletmişler. Bu sayede de, Battlefield V için The Last Tiger bölümü oluşmuş.(turunculevye.com)

YORUM YAZ