MENÜ

Beşiktaş'ta yükselme devri

Son 3 gün içerisinde önce Feyenoord'u Devler Ligi dışına iten ardından da Soma Kupası'nda Fenerbahçe ve Chelsea'yi devirip şampiyon olan Beşiktaş, yükselişe geçti. Kartal'ın peş peşe aldığı başarılar sonrası İngiliz basını, Arsenal için Play-Off'un kolay geçmeyeceği görüşünde birleşti

Beşiktaş'ta yükselme devri

Feda sezonunun ardından takım olarak ciddi bir küçülmeye giden ve güç kaybı yaşayan Beşiktaş, yeni dönem öncesinde yaptığı büyük çıkışla rakiplerine adeta göz dağı veriyor. Hugo Almeida, Manuel Fernandes ve Jermaine Jones gibi önemli isimlerini yitirmesinin ardından kadrosunu Demba Ba ve Cenk Tosun’la güçlendiren, öte yandan geçen sezonda takımda kiralık olarak forma giyen Ramon Motta ve Gökhan Töre’yi takımına kazandıran Beşiktaş, Slaven Bilic önderliğinde önemli gelişim yaşıyor. İlk etapta Avrupa basını tarafından favori görülmediği Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Feyenoord’u önce kendi sahasında 2-1, ardından Olimpiyat Stadı’nda 3-1’lik skorlarla geçerek tarihinde ilk kez bir Hollanda takımını eleyen Beşiktaş, rövanş mücadelesinden sadece 2 gün sonra çıktığı Soma turnuvasına da damga vurdu. Slaven Bilic’in yedek ağırlıklı sahaya sürdüğü kadro, ilk olarak Fenerbahçe’yi, ardından da Chelsea’yi 1-0’lık skorlarla geçerek şampiyonluğa ulaştı. 3 günlük süreç içerisinde üst üste aldığı başarılı sonuçlar ve ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni kazanan Siyah-Beyazlılar, özellikle Senegalli yıldız Demba Ba’nın takıma kısa sürede adapte olmasıyla yaptığı çıkışla dikkatleri çekiyor.

Arsenal cephesinin gözü korktu

Devler Ligi’nde Play-Off turunda Siyah-Beyazlılar’ın Arsenal’le eşleşmesinin ardından ilk etapta Ada temsilcisini turun açık ara favorisi olarak gösteren İngiliz basını da, Kara Kartal’ın Chelsea mücadelesi sonrası, fikirlerinde değişime gitti. Jose Mourinho’nun öğrencilerinin karşısında ortaya koyduğu istekli ve hırslı oyunla başarıya ulaşan Beşiktaş’ın, dikkat edilmesi gereken bir takım olduğuna değinen Ada basını, Demba Ba önderliğindeki Siyah-Beyazlılar’ın, sürpriz yapabilecek kapasitede olduğunu sayfalarına taşıdı. Özellikle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ilk maçın hiç kolay geçmeyeceğini yazan gazeteler, 80 bin kişilik stadın tamamen dolacağını okuyucularına duyurdu ve Arsene Wenger’in Beşiktaş karşısında özel önlemlere ihtiyaç duyabileceğini duyurdu.

İsmail Köybaşı diz çöktürdü


Siyah-Beyazlılar’ın Chelsea mücadelesinde ortaya koyduğu performansla dikkat çeken İsmail Köybaşı, Chelsea savunmasına zorluk yaşatmış hatta İvanovic’e diz çöktürmüştü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ