MENÜ

Beşiktaş'ta tüzük değişiyor, seçim geliyor

Beşiktaş'ta 5 Mayıs günü yapılacak Tüzük Tadil Kongresi öncesi bugün Siyah Beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yeni tüzüğün taslağı yayınlandı.

Beşiktaş'ta tüzük değişiyor, seçim geliyor

Taslakta öne çıkan değişiklikler ise şu şekilde;

Değişiklerden ilk göze çarpan yöneticilerin görev ve sorumluluklarının çerçevesinin belirlenmesi oldu. Buna göre, yöneticiler görevlerinden ayrılsalar bile kendi dönemlerinde oluşan vergi borçlarından sorumlu tutulacak. Yönetim, kulüp adına uzun vadeli sözleşmelerin sadece kendisine ait dönemlerini kapsayan bölümünü kullanabilecek. Ayrıca yönetim Kurulu'nun çalışmalarına olumlu katkı yapabileceği düşünülerek ve profesyonel çalışanlara daha fazla sorumluluk yüklenilmesi amacıyla Yönetim Kurulu üye sayısı başkanla birlikte 11, yedek üye sayısı da 5 olarak belirlendi. Eski sayı başkan ile birlikte toplam 19'du.
Başkanlık süresi de en fazla iki dönem yani 6 yıl olarak ön görülüyor. Diğer yandan başkanlığa aday olan üyelerin en az 250 üye tarafından önerilmesi benimsenecek.

Değişikliklerden bir diğeri de seçimli genel kurul tarihinde yaşandı. Daha önce ocak ayı olarak belirlenen seçim tarihi ilki 2013 yılı Mayıs veya Haziran ayında yapılmak üzere, her 3 yılda gerçekleşecek. Yeni tüzük ile beraber seçimli genel kurullar mayıs ayında gerçekleşecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ