MENÜ

Beşiktaş'ta Tolgay Arslan depremi

Siyah-Beyazlılar’ın deneyimli ismi Tolgay Arslan için dün karar verildi. Maaşını alamadığı için TFF’ye şikayette bulunan 28 yaşındaki futbolcu, resmen kadro dışı bırakıldı. Karar, Beşiktaş Kulübü’nün resmi internet sitesinden yayınlandı, Ocak’ta ayrılık gözüktü.

Beşiktaş'ta Tolgay Arslan depremi

Kara Kartal’ın tecrübeli oyuncusu Tolgay Arslan, yeni sezon öncesinde Beşiktaş’la 2022 yılına kadar sözleşme imzalamıştı. Siyah- Beyazlılar’la senelik 2.5 milyon Euro’dan (15.4 milyon TL) anlaşmaya varan 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon 12’si ilk 11’de olmak üzere 16 karşılaşmada forma giyip 1 gollük performans ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

Son haftalardaki performansı sebebiyle teknik direktör Şenol Güneş tarafından fazla tercih edilmeyen Tolgay, kulüpte yaşanan mali krizin ardından kendisine ödeme yapılmaması sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na şikayette bulunmuştu. TFF’ye yaptığı şikayetten dolayı Kara Kartal’ın geçen hafta Sivasspor’la oynadığı karşılaşmanın kadrosuna dahil edilmeyen Tolgay için dün kulüpten resmi açıklama geldi.

Transfer listesine konulacak

Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan bildiride, “Oyuncularımızdan Tolgay Arslan, takım içerisinde disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılmıştır” denildi. Bu açıklamanın ardından Tolgay Arslan’ın devre arasında satış listesine konulacağı öğrenildi.

Mini yorum ( Erman Özgür)

Haberin Devamı

Modası geçmiş tavır...

Tolgay Arslan’ın form durumunun iyi olduğunu iddia edecek değilim. Ancak oyuncuya bir sözleşme teklif etmiş ve anlaşmışsanız yükümlülüğünü yerine getirmek mecburiyetindesiniz. Performansından memnun değilseniz ilk transfer döneminde satarsınız ya da oynatmaz, belli cezalar keser ve bekletirsiniz. Ancak parasını alamadığı için hakkını arayan oyuncuya burada kimsenin parası kalmaz gibi modası geçmiş bir tavırla yaklaşıp kadro dışı bırakamazsınız. Keşke parasını alamayan oyuncuları kadro dışı bırakan yöneticileri de işlerini iyi yapamadıkları zaman kadro dışı bırakan bir üst kurul olsa...

Mini yorum (Serkan Akcan)

Tamamen duygusal!

Tolgay’ı kadro dışı bırakmak için güçlü ve taraftarı ikna edecek bir gerekçe bulmak gerekirdi. Alacaklarını istediği için denemeyeceğine göre, disiplinsiz davranış olarak tanımlanmış. Kulüpler ya da şirketler çalışanlarından sonsuz fedakarlık bekler, çalışan bir noktaya kadar yapar ama artık yapmak istemediğinde böyle olur. Tolgay, Avrupalı düşünüp Avrupalı hareket eden bir birey. Bundesliga’da maaş gecikmesi nedir bilmediği için adamın dünyasında futbolcunun 3-5 ay maaş alamaması diye bir tanım yoktu. Türkiye’ye yüksek kontrat karşılığı geldi ama sözleşmesinde maaşının 3-5 ay gecikmeli ödeneceği yazmıyordur. Tolgay’ın performansı tartışılabilir ama iyi futbolcu bir ayda futbolu unutmaz, dış faktörlere bağlı performans kayıpları olur. Ama bu meselede Tolgay’ı kuru pilav yeme (!) aşamasına neyin getirdiğine iyi bakmak gerek.

YORUM YAZ