MENÜ

Beşiktaş'ta taraftarın 7 numarası Quaresma

Q7 olarak anılan Quaresma, 7 numarayı Gökhan Töre'nin sırtından alamadı ama taraftarın gönlünde o hep 7 numara olarak kaldı. Forma için Kartal Yuvaları'na giden Beşiktaşlılar, Quaresma'nın adının yazıldığı 7 numaralı formaları alarak Portekizli'ye jest yapıyor.

Beşiktaş'ta taraftarın 7 numarası Quaresma

Beşiktaş taraftarının vefası, siyah-beyazlıların gönül bağının her zaman en yüksek seviyede olması, Ricardo Quaresma’nın transferinde bir kez daha ortaya çıktı.

Siyah-beyazlılar, yıllar önce kulüpten adeta kovulurcasına gönderilen Portekizli yıldız futbolcuyu bağrına basarken, transferinin de gerçekleşmesi için elinden gelen çabayı sarf etti. Taraftar grupları, sadece gönülden değil, maddi olarak da kulübü desteklemek için Beşiktaş’ın lisanslı ürünlerinin ve formalarının satıldığı Kartal Yuvası’na akın etti.

Üstelik, sanki siyah-beyazlı yönetime teşekkür etmek için Quaresma’nın formasını aldılar. Dünyada “Q7” olarak tanınan, Beşiktaş’ta da bu şekilde çağırılan Portekizli oyuncu, bu kez 7 numarayı giyemedi. Gökhan Töre’nin aynı formayı taşıması nedeniyle Quaresma o formayı sırtına geçiremeyecek. Ancak siyah-beyazlı taraftar yine de 7 numarayı ona verdi.

17 veya 77 numaralı formayla yeni sezonda boy gösterecek olan Quaresma’nın formaları, Kartal Yuvaları’nda en çok satılan ürün olurken, taraftarın ise bu formaların üzerine 7 numarayı bastırdıkları ortaya çıktı.

Mario Gomez ile forma satışı konusunda rekabete giren Quaresma, Gökhan Töre’den de 7 numarayı istemediği ortaya çıktı. Tamamen Gökhan’a olan saygısından dolayı böyle bir istekte bulunmayan Q7’nin bu davranışı yönetim ve teknik heyet tarafından takdirle karşılandı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ