MENÜ

Beşiktaş'ta protestolar Darüşşafaka maçında da sürdü

Beşiktaş'ta Türkiye Basketbol Federasyonu'na kural hatası kararı adına yapılan başvurunun reddedilmesine tepkiler sürüyor. Beşiktaş taraftarları bugün oynanan Darüşşafaka maçı öncesinde Akatlar Spor Kompleksi önünde bir açıklama yaparlarken karşılaşma öncesinde de Beşiktaşlı yöneticiler alkışla protestolarını ortaya koydular.

Beşiktaş'ta protestolar Darüşşafaka maçında da sürdü

Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Beşiktaş Icrypex'in TOFAŞ ile oynadığı mücadeleye ilişkin Siyah-Beyazlılar'ın yaptığı kural hatası başvurusu, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından reddedilmişti. Beşiktaş, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun kararına ilişkin resmi açıklamayla tepkisini gösterirken bugün oynanan Darüşşafaka maçında da tepkiler sürdü.

Haberin Devamı

Bugün oynanan Darüşşafaka mücadelesi öncesinde taraftarlar, "Beşiktaş taraftarları ve dernekleri olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun almış olduğu kabul edilmesi mümkün olmayan skandal kararı protesto etmek için toplandık. Biz Beşiktaşlıyız. Armanın olduğu her yerde şerefimizle oynarız hakkımızla kazanırız. Hakkımız olmayanı talep etmez, imtiyaz beklemeyiz. Federasyonun aldığı bu skandal kararı kabul etmiyoruz. Evlatlarımızın hakkını yedirmeyiz, alın terleriyle oynatmayız. Hakemlerini korumak adına Beşiktaş camiasına haksızlık edilmesini kabul etmemizi kimse bizden beklemesin. Türk basketbol tarihine ‘Kara Perşembe’ olarak geçen bu rezalete imza atanlar, sporun evrensel değer ve ilkelerine ihanet etmiş, milyonların gözbebeği Beşiktaş’a açıkça cephe almıştır" açıklamasını yaparken Darüşşafaka maçı sırasında da tepkiler sürdü.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı salonda takip eden Beşiktaşlı yöneticiler, maç öncesinde alkışlarla tepkilerini gösterirlerken gergin geçen maçta hakemlere yönelik de tepki vardı.

Beşiktaşta protestolar Darüşşafaka maçında da sürdü

Yusuf Dursun

YORUM YAZ