MENÜ

Beşiktaş'ta İsim çok, görüşme çok, anlaşma yok

Yeni sezona 2 Temmuz'da start verecek olan Beşiktaş, Dusko Tosic dışında henüz transfer yapmadı. Bunun yanında son birkaç gündür gelecek futbolculardan daha çok satılacak futbolcular gündemde.

Beşiktaş'ta İsim çok, görüşme çok, anlaşma yok

Bütçeyi artırmak için mutlaka futbolcu satmak isteyen yönetim, Demba Ba, Gökhan Töre, Ersan Gülüm, Oğuzhan ve Atınç gibi oyunculara gelen teklifleri değerlendiriyor. Transfer yapmak için UEFA'nın katı denetimi altında olan siyah beyazlılar, şu an 3.5 milyon Euro olan transfer bütçesi ile istediği oyuncuları almakta bir hayli zorlandığı için birinci önceliği oyuncu satışına verdi.

İlk etapta Demba Ba için Çin takımı Shanghai Shenhua ile 14 milyon Euro'ya anlaşan siyah beyazlılar, Senegalli oyuncunun atacağı imza ile oldukça rahatalayacak.

GEÇMİŞ YILLARDAKİ HATALAR YAPILMAYACAK


Beşiktaş yönetiminin futbolculara gelen teklifleri değerlendirmek istemesinin bir diğer sebebi de daha önceki yıllarda yapılan transfer yanlışları. Geçmiş yıllarda değerini bulan oyuncuları satmadığı için büyük pişmanlıklar yaşayan ve sonrasında hiç para kazanamadan bu futbolcuları kaybeden yönetim, aynı hataya tekrar düşmemek için 5 oyuncuya gelen teklifleri kesinlikle değerlendirecek. Önceki sezonlarda Fernandes ve Almeida gibi oyunculara gelen yüksek miktardaki transfer isteklerini 'yerini dolduramayız' diyerek satmayan siyah beyazlılar, sonrasında bedavaya giden bu oyuncular için oldukça pişman olmuşlardı.

Başkan Fikret Orman da her fırsatta bu durumu hatırlatıp, aynı hataya düşmeyeceğini ve iyi teklif gelen oyuncuları zamanında satacağını sürekli yineliyor. Teknik direktör Şenol Güneş'ten de bu doğrultuda onay alan yönetim, Erdal Torunoğulları'nın yurt dışında yürüttüğü transfer çalışmalarına yardım için kulübe gelen transfer tekliflerini değerlendirmeye alıyor.

İSİM ÇOK, GÖRÜŞME ÇOK, ANLAŞMA YOK


Dış transferden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları ise Avrupa'ya adete üs kurmuş durumda. Elinde çok geniş bir transfer listesi olan Torunoğulları, her gün ülke ülke dolaşarak oyuncular ve menajerler ile bir araya geliyor. Şu ana kadar listesinde sağ bek, stoper ve orta saha oyuncuları olan Torunoğulları, Demba Ba'nın transferi kabul edip Çin'e gitmesi durumunda forvet transferine de yoğunlaşacak.

Son bir kaç haftadır Beşiktaş'ın gündemine gelen oyuncular ve transfer durumları ise şu şekilde:

Yevhen Konoplyanka:
Hala bir numaralı transfer hedefi. Menajeri İngiliz takımlarını istekleri ile bıktırdı. Sevilla ile çok sıkı pazarlığın içinde, anlaşamaz ise Beşiktaş'a gelme ihtimali yükselecek.

Miguel Britos: Napoli'de sözleşmesi biten Uruguaylı stoper, adaylar arasında en ön sırada ve görüşmeler olumlu geçiyor.

Rafael Toloi: Sao Paolo'da oynayan stoper için kiralık formülü üzerinde duruluyor, ama Sao Paolo satmak istiyor.

Ron Vlaar: Aston Villa ile sözleşmesi bitti. Teklif yapıldı, düşünmek için süre istedi.

Allom Nyom: Menajerler tarafından ısrarla Beşiktaş'a öneriliyor ve gelmeye hazır olduğu belirtiliyor. Kendisi de Twitter hesabından İstanbul resmi
paylaşarak bu transfere hevesli olduğu hissi uyandırdı.

Mauricio Isla: Juventuslu sağ bek, menajerler tarafından önerildi. Beşiktaş kiralamak istiyor, ancak Fiorentina da bu oyuncuyu satın almak için Juventus'un kapısını çaldı.

Glen Johnson: Livepool'dan ayrılan sağ bek, tercihini İngiltere'den yana kullanmak istediğini söyledi. Ama Beşiktaş'ın teklif ettiği garanti paraya henüz yaklaşan bir teklif almadı. Siyah beyazlılar bu transferden umudu kesmiş değil.

Josué Pesqueira: Beşiktaş'ın Pedro Franco ile takas yapma isteği hala geçerliliğini koruyor.

Bakary Sako: Sol açık için Konoplyanka'dan sonraki aday. Girişimler sürüyor.

Siyah beyazlılar, bu simlerin yanı sıra Demba Ba'nın satılması durumunda forvet oyuncuları ile de görüşmelere başlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ