MENÜ

Beşiktaş'ta gündem taraftar

Beşiktaş Divan Kurulu ve diğer kurullarının bugün yaptığı toplantı gergin anlara sahne oldu. Üyelerin en çok üzerinde durduğu konu, siyah beyazlı taraftarların son 10 yılda kulüp üzerindeki hakimiyetini artırması oldu.

Beşiktaş'ta gündem taraftar

Beşiktaş Divan Kurulu ve diğer kurullarının bugün yaptığı toplantıda, siyah beyazlı kulüple son dönemde yaşanan olaylar gündeme gelmiş ve bu konularla ilgili fikir alışverişi yapılmıştı. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Beşiktaş taraftarının CSKA Moskova deplasmanı dönüşü havalimanında ve son oynanan Denizlispor maçında çıkardığı olaylar kınanmıştı. Yaklaşık bir saat süren toplantıda bu konular gündeme gelirken, hararetli ve zaman zaman gergin dakikaların yaşandığı öğrenildi.

Toplantıdaki üyelerin ortak kararı, bu yaşanan olaylarının temelinin 2000 yılında kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'nın görevden ayırlmasıyla atıldığı oldu. Üyeler, 16 yıllık Süleyman Seba döneminde taraftarların kulübün içişlerine katılmadığı ve kulüpte alınan kararlarda söz sahibi olmamalarına rağmen Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören dönemlerinde bu durumun tersine döndüğünü ifade ettiler. 2000 yılından itibaren ücretsiz bilet dağıtımının yaygınlaşması ve taraftarlara birçok konuda söz hakkı verilmesi bugün yaşanan olayların ilk günleri olarak değerlendirildi. Son 9 yılda verilen tavizler, bugün taraftarın yönetimi değiştirmeye yönelik hareketlerinde cesaret sağlamasına neden olduğu ifade edilirken, yine son 9 yılda yabancı futbolcuların daha çok anılması yerli futbolcuların ise birçok konuda suçlu ilan edilmesi diğer bir sıkıntı olarak göze çarptı.

Ayrıca üyeler, taraftarların Denizlispor maçında yaptıkları olayların yaklaşan seçimler öncesi belli gruplar tarafından çıkartılabileceğini gündeme getirseler de bu fikir de kabul bulmadı. Yeni seçim öncesi aday olması beklenen bazı isimlerin bu taraftarları organize edebileceği ve böyle bir olayla Başkan Yıldırım Demirören'i yıpratmaya çalışacakları düşüncesi tartışılmaya açılsa da kabul bulmadı.

Demirören düğmeye basıyor
Öte yandan Başkan Demirören'in son bir haftada yaşanan olayların ardından taraftar grupları ve taraftarlar arası bölünmüşlüğe kesin çözüm bulmak için adımlar atacağı iddia edildi. Demirören'in bu düşüncesiyle ilgili olarak Beşiktaş'ın önde gelen isimleriyle fikir alışverişi yapacağı ve taraftarlardaki sıkıntıyı kesin olarak gidermek için ciddi önlemler alacağı kaydedildi. Başkan Demirören'in önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili bir takım görüşmeler yapacağı ve alacağı kararları hızlı bir şekilde uygulamaya geçireceği kaydedildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ