MENÜ

Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz yuvadan uçuyor

İtalya’dan Udinese ile Lazio 21 yaşındaki yıldız için uzun süredir girişimlerini sürdürüyordu. ancak artık Dorukhan’ın Udinese’ye gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. milli futbolcunun 10 milyon euro’luk (63 milyon TL) bonservis ve sonraki satıştan mpay karşılığında bir diğer siyah-beyazlı ekibin yolunu tutması an meselesi.

Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz yuvadan uçuyor

Geçtiğimiz sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’dan transfer edilen Dorukhan Toköz, Siyah-Beyazlılar’da geçirdiği kısa süre içerisinde taraftarın sevgilisi olmuştu. 25 maçta 3 gol ve 4 asistlik performans sergileyen 21 yaşındaki ön libero, sadece 1 sezonda da adının birçok Avrupa kulübüyle anılmasını sağlamıştı. Son olarak da İtalya Serie A’dan Lazio ile Udinese, Milli futbolcunun peşinde olan isimler olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Yönetimin payı büyük

Lazio ve Udinese’nin Dorukhan için Beşiktaş Yönetimi’ne yaptığı ilk teklif 5 milyon Euro’ydu. Ancak gerçekleştirilen sıkı pazarlıklar sonucunda iki kulübün yaptığı son teklif 7.5 milyon Euro’yu buldu. Görüşmelerin ardından ise Udinese, 10 milyon Euro önererek bu transferde bir adım öne geçti.

Dorukhan’ın da Siyah-Beyazlı ekibe transfer olmasının an meselesi olduğu öğrenildi. Bu transfer gerçekleşirse Dorukhan, kulübüne inanılmaz bir para kazandırmış olacak. Sadece 800 bin TL yetiştirme bedeliyle Beşiktaş’a gelen genç futbolcu, 10 milyon Euro (63 milyon TL) karşılığında Udinese’ye giderse takımına 80 katı kâr ettirecek.

YORUM YAZ