MENÜ

'Beşiktaş'ta çok mutluyum'

Kartal'ın tecrübeli savunmacısı Tomas Sivok, geçtiğimiz sezon başında İngiltere'den önemli bir teklif aldığını belirterek, “Ancak Beşiktaş'ta çok mutluyum ve sözleşmemi uzattım” dedi.

'Beşiktaş'ta çok mutluyum'

Savunmanın en önemli isimlerinden olan Sivok, Avusturya kampında önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ta 6. sezonuna girdiğini söyleyen deneyimli futbolcu, “2 yıllık daha sözleşmem var. Mukavelem bitene kadar Beşiktaş forması giymek istiyorum. Geçen sezon başında İngiltere’den önemli bir teklif almıştım. Ancak Beşiktaş sözleşmemi uzatmak isteyince düşünmeden imza attım. Burada çok mutluyum. 5 yılda İstanbul’a çok alıştım” diye konuştu. Escude’yle çok uyumlu olduğunu ifade eden Çek stoper, “Oyunu iyi okuyan bir futbolcu. Kendisiyle saha içinde konuşmadan bile anlaşabiliyoruz. Şimdi Pedro Franco geldi. Alışması zaman alabilir. Ama onun da iyi bir ekolden geldiği tartışılamaz. Ama Beşiktaş’ta bugüne kadar oynadığım en iyi defans oyuncusu Egemen’di. O saha içinde tam bir lider. Belki Beşiktaş’ta kaptanlık yapmadı ama kesinlikle kaptan olması gereken kişiydi. Bana göre Türkiye’deki en iyi defans oyuncusu Egemen” dedi.

‘Fernandes doğru tercih’

Kaptanlık konusu hakkında da açıklamalar yapan Sivok, “Kaptan, saha içinde ve dışında saygı duyulması gereken, yaşadığı ülkeyi çok iyi bilen birisi olmalı. Fernandes 3 yıldır burada. Ve bence takımın da en önemli futbolcusu. Fernandes ideal bir kaptandır” diye konuştu. Sivok şöyle devam etti: “Dünyanın en önemli takımları bile sadece hücum yapmazlar. Savunmaya önem verirler. Geçen sezon çok kalabalık bir hücum hattıyla maça çıkıyorduk. Savunmada 3 kişi kalıyordu. Taraftarın hoşuna gidebilir ama gününüzde olmadığınızda 7-8 pozisyon bulup gol atamaz ve rakibe pozisyon verirseniz kötü bir yenilgi alırsınız. Bu sezon İnönü’de oynayamayacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın statlarına gittiğimizde bizin stadımızın da güzel olmasını istiyorduk. Umarım yeni statta oynama şansım olur. Ama Kasımpaşa Stadı’nda da başarılı işler yapacağız. Sonuçta biz Beşiktaş’ız. Rakip kim olursa olsun elimizden gelen her şeyi ortaya koyarız.” Sivok son olarak UEFA’nın verdiği cezayı CAS’ın bozacağı konusunda umutlarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ