MENÜ

Beşiktaş'ta büyük operasyon! 8 futbolcuyla yollar ayrılıyor

Siyah beyazlı ekipte büyük operasyon sezon sonunda başlayacak. Pepe, Tolga Zengin, Adriano, Babel, Atiba, Gökhan Töre ve Mustafa Pektemek serbest bırakılacak. Kiralık Ljajic de Torino'ya dönecek. Kiralık Ljajic de Torino'ya dönecek.

Beşiktaş'ta büyük operasyon! 8 futbolcuyla yollar ayrılıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Sporun geleceği aydınlık mı?" panelinde "Mali tablolar ortada. Bütçeyi aşağıya çekerek ve gelirleri artırarak bu durumun içinden çıkabiliriz" demişti. Siyah beyazlı ekipte tasarruf paketi sezon sonunda devreye sokulacak. Mukavelesi bitecek futbolcularla sözleşme uzatılmayacak. Bunların arasında takımın önemli isimleri bulunuyor. Pepe, Tolga Zengin, Atiba, Babel, Adriano, Gökhan Töre ve Mustafa Pektemek'le yollar ayrılacak.

Haberin Devamı

EN ÇOK KAZANAN PEPE

Genç Mertcan'ın takımda tutulması bekleniyor. Ljajic ise kiralandığı Torino'nun yolunu tutacak. Ayrılacak isimler arasında maaş bütçesinde büyük bir azalma olacak. Pepe 4 milyon 750 bin euro garanti ücret alıyor.

MUKAVELESİ BİTECEK OLAN OYUNCULARI ŞÖYLE:

Tolga Zengin: 1.1 milyon euro

Adriano: 1 milyon 850 bin euro

Atiba: 825 bin euro

Adem Ljajic: 2 milyon 250 bin euro

Babel: 2.1 milyon euro

Gökhan Töre: 1.8 milyon euro

Mustafa Pektemek: 1.7 milyon euroü

20 MİLYON EUROYU BULUYOR

Bu futbolcuların ayrılmasından sonra önümüzdeki sezon ödenmeyecek maaş tutarı toplamda 16 milyon 325 bin euroyu bulacak. Ayrıca bu isimlerin maç başı ücretleri de bulunuyor. Onlar da göz önüne alındığında yaklaşım 20 milyon euroluk bir tasarruf sağlanıyor. Beşiktaş, önümüzdeki sezondan itibaren alt yapıdan çıkan isimlere daha çok şan vermeye başlayacak. Yabancı transferinde ise maliyeti yüksek isimlerden uzak durulacak. En fazla 2-3 yabancı kadroya katılacak.

Haberin Devamı

Kaynak: Akşam

YORUM YAZ