MENÜ

Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park, dünya yıldızlarını ağırlayacak!

Beşiktaş'ın mabedi Vodafone Park'ın ev sahipliği yapacağı 2019 UEFA Süper Kupa finalinde boy gösterecek takımlar yavaş yavaş netleşiyor. Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham Hotspur ile Liverpool'un finale yükselmesinin ardından dün de UEFA Avrupa Ligi'nde finalin adı Chelsea-Arsenal oldu ve İstanbul'da iki İngiliz takımının mücadele etmesi kesinleşti. Dev maçta boy göstermesi beklenen yıldız futbolcular ise Türk futbolseverleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı.

Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park, dünya yıldızlarını ağırlayacak!

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mutlu sona ulaşan takımları buluşturacak olan UEFA Süper Kupa finalinin bu yılki ayağı, Beşiktaş'ın mabedi Vodafone Park'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 14 Ağustos Çarşamba günü oynanacak Süper Kupa finalinde boy gösterme ihtimali bulunan dünyaca ünlü yıldızlar ise Türk futbolseverleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı.

Haberin Devamı

Devler Ligi'nde Tottenham Hotspur ile Liverpool'un finale yükselmesinin ardından dün de UEFA Avrupa Ligi'nde finalin adı Chelsea-Arsenal oldu ve İstanbul'da iki İngiliz takımının mücadele etmesi kesinleşti. Dört İngiliz ekibinin kadrosunda dünyaca ünlü pek çok futbolcu bulunuyor.

Salah'tan Hazard'a, Kane'den Özil'e!

1 Haziran'da Madrid'de oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinden Liverpool'un galibiyetle ayrılması hâlinde Türk futbolseverler; Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino, Virgil van Dijk ve Alisson Becker gibi süperstarları izleme şansına sahip olacak. Tottenham Hotspur ise Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen gibi yıldızlarıyla parmak ısırtıyor.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde dün Valencia'yı 4-2 yenerek finale yükselen Arsenal'da Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'le birlikte Pierre-Emerick Aubameyang ve Alexandre Lacazette gibi isimler büyük heyecan uyandırırken Topçular'ın rakibi Chelsea'de de Eden Hazard ve N'Golo Kante'nin Vodafone Park çimlerine çıkma ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

Takımın %84'ü yabancı!

Avrupa kupalarına bu sezon ambargo koyan dört İngiliz takımı, kadrosundaki yabancı futbolcuların fazlalığıyla da dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan ekiplerden Liverpool'un kadrosundaki 24 futbolcunun 16'sı (%67) yabancıyken diğer finalist Tottenham'da ise bu oran 25'te 17 (%68).

Kupa 2'de mutlu sona ulaşmak isteyen iki Londra ekibinden Chelsea'nin kadrosunda yer alan 26 futbolcunun 19'u (%73) İngiliz vatandaşı değil. Söz konusu takımlar arasında en fazla sayıda yabancı futbolcuya sahip takım olan Arsenal'da ise takımdaki 25 futbolcunun 21'i (%84) yabancı uyruklu. Dört takımın toplamına bakıldığında ise İngiliz vatandaşı olan futbolcu oranının yalnızca %27 olduğu görülüyor (73 yabancı, 27 İngiliz).

YORUM YAZ