MENÜ

Beşiktaş'ın "keşke"si: Tomas Sivok

Beşiktaşlı yöneticiler, Çek stoperin 5 ay süren yokluğuna dem vurdu: "Hem defansın lideri oluyor hem de duran toplarda tüm takımı etkili hale getiriyor. Keşke daha çabuk iyileşseydi.”

Beşiktaş'ın "keşke"si: Tomas Sivok

Beşiktaş, ligin 27. haftasında Kasımpaşa’yı 5-1 yenip şampiyonluk yarışındaki iddiasını bir kez daha ortaya koyarken sergilenen futbol da siyah-beyazlı yöneticileri memnun etti. Ancak Beşiktaşlı idarecilerin büyük bir ‘keşke’si var... O da Tomas Sivok’un sakatlığı nedeniyle 5 ay gibi çok uzun bir süre sahalardan uzak kalmış olması.

Kasımpaşa mücadelesinin ardından aralarında karşılaşmanın değerlendirmesini yapan yöneticiler, sezonun ilk yarısındaki Başakşehir maçında oynadıktan sonra sakatlık yaşayan ve ancak sezonun ikinci yarısındaki Başakşehir mücadelesiyle birlikte sahalara dönebilen Sivok’un performansına vurgu yaptılar.

‘TECRÜBESİYLE FARK YARATIYOR’

Çek stoperin sergilediği oyunu öven yöneticiler, “Onun gibi deneyimli bir oyuncudan çok uzun süre yararlanamamamız bizim için büyük talihsizlik oldu. Hem defansın lideri oluyor, hem de duran toplarda takımı daha etkili hale getiriyor. İlk golde kafayla topu indirdi, Mustafa’ya golü attırdı. Onun yokluğunda duran toplardan ceza sahasına yapılan ortalarla pozisyon üretmekte çok zorlanıyoruz.

Onun yerinde oynayan diğer oyuncularımız aslında çok hata yapmadılar. Onlar da görevlerini layığıyla yerine getirdiler. Ancak Sivok ne olursa olsun tecrübesiyle fark yaratıyor ve çok başka bir güven veriyor. Hava toplarına hakim. Keşke daha çabuk iyileşseydi. Sakatlanmamış olsa belki şu anda ligde açık ara liderdik” ifadelerini kullandılar.

(Vatan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ