MENÜ

Beşiktaş'ın ilginç istatistiği

Beşiktaş Futbol Takımı, bu sezon yaşadığı olaylar ve sakatlıklar ile ilginç istatistiklere imza attı.

Beşiktaş'ın ilginç istatistiği

Siyah beyazlılar belki de, futbol tarihinde eşine rastlanmayacak şekilde her gruptan eksik futbolcu rekorunu kırmış oldu.

SEZONA 31 FUTBOLCU İLE BAŞLADI BU HAFTA 16 FUTBOLCU KALDI

Sezona 31 futbolcu ile başlayan ve ikinci devrede bu sayıyı 29'a düşüren Beşiktaş, ligin 31. haftasına gelindiğinde sakat, cezalı, kadro dışı ve yaralı futbolcularından dolayı Sivasspor maçına tam 13 kişi eksik hazırlanıyor.

Bu sezonun en çok sakat veren takımı olan ve Olcay ile Ramon Motta hariç bütün futbolcuları sakatlık geçiren siyah beyazlılarda, ligin ilk yarısında İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ve Gökhan Süzen de kadro dışı bırakılmıştı.

Devre arasında kadrodan 4 futbolcu gönderip 2 transfer yapan Beşiktaş, kadro dışı 3 futbolcuyu affetmeyip ikinci devreye 26 futbolcu ile devam etti. Sakatlık kabusunun ikinci devre daha da arttığı siyah beyazlılarda kadro dışı futbolculara sezonu kapatanlar da eklendi ve takım 23 futbolcuya indi.

KURŞUN YARALI GÖKHAN TÖRE

Geçtiğimiz pazar oynanan Fenerbahçe derbisine sezonu kapatmış, kadro dışı ve haftalık sakatlıklarla birlikte 8 kişi eksik olarak hazırlanan Beşiktaş'ta 4 futbolcu bu maçta gördükleri kartlarla cezalı durumuna düştü. Son olarak Gökhan Töre'nin eğlenmek için gittiği bir mekanda silahlı saldırıya uğrayıp yaralanması sonucu eksikler bölümüne kurşun yaralı olarak yeni bir kategori de eklenmiş oldu.

SİVAS DEPLASMANINA 3'Ü KALECİ 16 FUTBOLCU KALDI

Ameliyat olan Gökhan Töre'nin Sivasspor maçına yetişmesi zor görünüyor. İkinci devreye başlanan 29 kişilik kadrodan sezonu kapatanlar, sakatlığı devam edenler, cezalılar ve kadro dışı oyuncular çıkartıldığında Beşiktaş'ın elinde Sivas'a götürülecek 3'ü kaleci 16 futbolcu kalıyor. Bu sebeple teknik direktör Slaven Biliç'in bu haftaki en büyük endişesi Sivasspor maçına kadar yapılacak hazırlıklarda yeni sakatlıkların yaşanması olacak.

İşte Beşiktaş'ın bu hafta deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçı için görünen eksik futbolcuları:

Kadro dışı :İbrahim Toraman-Sezer Öztürk-Göhan Süzen
Sezonu kapatan : Holoska-Sivok-Fernandes
Cezalılar : İsmail-Veli-Motta-jones
Haftalık sakatlık : Ersan Gülüm-Ömer Şişmanoğlu
Kurşun yarası : Gökhan Töre

SEZON BAŞI PLANLAMASI UYGULANSA İDİ BU HAFTA İLK ONBİR ÇIKMAYACAKTI

Sezon başında 2013-2014 planlamasını yaparken 24 futbolcuya göre hareket etmek isteyen siyah beyazlı takımda sezon başındaki sakat ve ameliyat olan futbolculardan dolayı bu karar uygulanmamış ve 31 futbolcu ile yola çıkılmıştı.

24 futbolcu kararından zorunlu olarak vazgeçilmesi siyah beyazlıların bir anlamda kurtarıcısı oldu. Çünkü lig süresince yaşanan ve belki de bir kulübün başına hiç gelmeyecek olayların hepsi Beşiktaş Kulübü'nde gerçekleşti. Siyah beyazlı takım kadro dışılar, sezonu kapatanlar, neredeyse her hafta yırtılan adale ve kaslar ile kart cezalıları yüzünden 30 haftanın hiç birinde tam kadro antrenman yapamadı. Eğer sezon başında,24 futbolcu kararı uygulansaydı son olarak yaşanan Gökhan Töre'nin vurulma olayı ile birlikte Sivasspor maçına sadece 8 futbolcu ve 3 kaleci kalacaktı.

24 futbolcu kararından vazgeçen yönetim ve teknik heyet geniş kadro kurmanın ekonomik olarak sıkıntısını çekse de gelinen noktada doğru bir uygulama yaptığını görmüş oldu.

Haberin Devamı

(DHA)

YORUM YAZ