MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş - Alanyaspor maç sonucu: 3-0

Süper Lig'de son 4 maçı kazanan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, 21. hafta maçında konuk ettiği Alanyaspor'u 3-0 yenerek 5'te 5 yaptı. Beşiktaş'ın golleri Cenk Tosun (2) ve Dele Alli'den geldi. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, puanını 38'e yükseltti. Alanyaspor ise 25 puanda kaldı.

(ÖZET) Beşiktaş - Alanyaspor maç sonucu: 3-0

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Alanyaspor'u ağırladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, son oynadıkları Kayserispor maçına göre Alanyaspor karşısında 3 değişiklik ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, son oynadıkları Kayserispor maçına göre Alanyaspor karşısında sahaya sürdüğü 11’de 3 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Romain Saiss, Valentin Rosier ve Nathan Redmond’ın yerine Welinton, Dele Alli ve Vincent Aboubakar’a şans verdi.

Aboubakar 677 gün sonra Vodafone Park’ta sahaya çıktı
Beşiktaş’ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, 677 gün sonra Vodafone Park’ta sahaya çıktı.
Wout Weghorst’un takımdan ayrılması ile birlikte transfer edilen 31 yaşındaki oyuncu, Vodafone Park’ta en son 21 Mart 2021 Fenerbahçe müsabakasında forma giymişti.
Kamerunlu yıldız oyuncu, Alanyaspor karşısında 85 dakikada sahada kaldı.

Aboubakar, 678 gün sonra Vodafone Park'ta

Haberin Devamı

3. dakikada 3. dakikada Aboubakar’ın ceza sahası içine girip kaleciyi çalımlayarak sol çaprazdan yaptığı vuruşta Furkan Bayır, topa müdahale etti. Pozisyonu takip eden Aboubakar bir kez daha şutunu çekti, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

13. dakikada Alanyaspor, Efecan Karaca ile gole yaklaştı. Efecan’ın sağ çaprazdan ceza sahası içine girip kaleci Mert ile karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta kaleci Mert gole izin vermedi.

18. dakikada Beşiktaş, penaltı kazandı. Ceza sahası içine giren Cenk’e kaleci Runarsson’un müdahalesinde hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi.

20. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

24. dakikada Hassan’ın dokunuşunda kaleci Mert topu çeldi.

36. dakikada Beşiktaş'ın Aboubakar'la bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

(ÖZET) Beşiktaş - Alanyaspor maç sonucu: 3-0

50. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun'la bir gol daha bularak skoru 2-0'a taşıdı. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun'un direkt kaleye yaptığı vuruşta top üst direğe çarparak ağlarla buluştu.

59. dakikada Beşiktaş, Dele Alli'nin golüyle durumu 3-0 yaptı. Dele Alli, sol çaprazdan araya girerek dokunuşunu yaptı, kaleci Runarsson’a ardından direğe çarpan top filelere gitti.

65. dakikada Beşiktaş'ta sakatlanan Salih Uçan, yerini Necip Uysal'a bıraktı.

Haberin Devamı

66. dakikada Efkan’ın uzun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ahmed Hassan’ın şutunda top direğin dibinden auta gitti.

69. dakikada Alanyaspor penaltı kazandı. VAR incelemesi sonrası Alanyaspor'un kazandığı penaltı iptal edildi. Ceza sahası içinde Masuaku’nun Candeias’a yaptığı müdahaleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı olarak değerlendirdi. Pozisyonu VAR’da inceleyen hakem Uğurlu, penaltı kararını iptal etti.

79. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Oğuz Aydın’ın içeri çevirdiği topa altıpas önünde Zinedine Ferhat’ın yaptığı vuruşta top auta gitti.

85. dakikada Necip Uysal'ın şutunda top direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, puanını 38'e yükseltti. Alanyaspor ise 25 puanda kaldı.

Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Alanyaspor ise aynı haftada sahasında Sivasspor ile karşılaşacak.

Şenol Güneş, Beşiktaş ile 125. galibiyetini aldı
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlıların başında 125. galibiyetini elde etti.
Siyah-beyazlıların başında 211. resmi müsabakasına çıkan Şenol Güneş, 125. kez kazandı.
Beşiktaş bu sezon Şenol Güneş yönetiminde çıktığı 8’i Süper Lig, 3’ü Türkiye Kupası olmak üzere 11 maça çıktı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 8 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ederken 1 kez de beraberlik elde etti.

Haberin Devamı

(ÖZET) Beşiktaş - Alanyaspor maç sonucu: 3-0

Cenk Tosun'un Crystal Palace'la İlk Golü

YORUM YAZ