MENÜ

Beşiktaş ve Galatasaray'dan Mehmet Topal için sürpriz atak

Fenerbahçe'nin ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın kurmaylarının Mehmet Topal için menajerler aracılığıyla nabız yokladıkları ve transfer etmek istediklerinin mesajını yolladıkları öğrenildi. Mehmet'in Fenerbahçe'de mutlu olup olmadığını araştıran ve kalan 1 yıllık sözleşmesini de göz önünde bulunduran Beşiktaşlı ve Galatasaraylı idareciler Topal'ın menajerinden haber bekliyor.

Beşiktaş ve Galatasaray'dan Mehmet Topal için sürpriz atak

Şenol Güneş'in orta alanda Mehmet Topal gibi bir isime şiddetle ihtiyaç duyduğu ve Topal'ın alınması için gerekli girişimleri başlattığı öğrenildi.

Özellikle Veli Kavlak'ın sakatlığı nedeniyle Beşiktaş'ın hocasının gönlü Mehmet Topal'da. Galatasaray ise Melo'nun durumu nedeniyle uzun süredir arayışta. Sarı-kırmızılı teknik heyet ve yöneticilerin düşündüğü isimlerden biri Mehmet Topal. Galatasaray eski talebesini tekrar takımda görmeyi hedeflerken, Melo'nun yerini örümcek adam ile doldurmayı planlıyor. Bunun için çeşitli çevrelerce nabız yoklandı.

SÖZLEŞMESİNDE AYRILIK BEDELİ VAR MI ?
Mehmet Topal 3 yıl önce Fenerbahçe'ye imza atarken sözleşmesine herhangi bir ayrılık bedeli eklenmemişti. 4 yıllık sözleşmede son yıla girildi ve Ocak ayından itibaren Topal serbest kalabilecek, istediği takımla görüşebilecek. Fenerbahçe Kulübü, sözleşme yenileme teklifinde bulunmazsa yaklaşık 5 milyon Euro veren kulübün ana transfer dönemi bitmeden Topal'ı alma ihtimali var. Mehmet Topal, Fenerbahçe Kulübü ve onu isteyen kulübün anlaşması durumuna bu rakama kulüp değiştirebilir.

ANCAK , MEHMET TOPAL İÇİN 6 MİLYON EURO'LUK TEKLİF BAŞKAN AZIZ YILDIRIM TARAFINDAN REDDEDİLMİŞTİ
Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Mehmet Topal, 2014 yazında çok sayıda Avrupa Kulübü ve özellikle Napoli tarafından şiddetle istenmişti. Bu transfer döneminde ise Tottenham resmi teklif ile Topal'ı istedi. Edinilen bilgiye göre Mehmet Topal için Londra ekibinin 6 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardığı iletildi. Bu teklif milli oyuncunun menajerleri tarafından kulübe de iletilmişti. Başkan Aziz Yıldırım bu teklifi Mehmet Topal'ı bırakmak istemediği için reddetmişti.

HERKES KAÇTI O GÖREVE SOYUNDU
3 Temmuz sürecine rağmen Fenerbahçe'ye transfer oldu. Takımdaki yıldız isimler Niang, Lugano, Andre Santos ve diğerleri bir bir kaçarken, Mehmet Topal sıkıntılı döneme rağmen sarı-lacivertli takıma geldi ve savaştı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ, 1 HAFTA İÇİNDE MAÇA ÇIKTI
3 sene önce Valencia'dan transfer edilen Mehmet Topal'ın bu süre içinde takımı adına varını yoğunu ortaya koyması, deyim yerindeyse ölümüne mücadele etmesi sarı-lacivertli camiada en çok sevilen ve saygı duyulan futbolcu oldu.

HER SEZON EN AZ 50 MAÇ OYNUYOR

Her sezon en az 50 maç oynayan, istikrarlı yapısı ile güven veren Mehmet Topal, geride kalan sezonda Bursa deplasmanında boynunun üstüne düşmüş ve ölümden dönmüştü. Buna rağmen oyuna devam etmişti. Günlerce başı dönen, kusan ve acılar içinde yaşayan Mehmet Topal, takımı ihtiyaç duyduğu için 1 hafta içinde yeniden sahaya çıkıp formasını giydi ve iğne ile oynayarak ter dökmüştü.

Uğur Demirkırdı, İstanbul DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ