MENÜ

Beşiktaş, Tümer Metin'in rövanşını aldı!

Beşiktaş, Gökhan Gönül’ün transferini resmen açıkladı, ezeli rakibi F.Bahçe’yle 10 yıllık hesabı da kapattı!

Beşiktaş, Tümer Metin'in rövanşını aldı!

Tecrübeli sağ bek, siyah-beyazlılarla toplam 6 milyon 850 bin Euro garanti ücret karşılığında 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Gökhan ayrıca 2 milyon Euro tutarında da imza parası alacak. Yılladır sağ bekte yaşadığı sıkıntıya Gökhan’la çare bulan Kartal, 2006’da gece yarısı operasyonuyla kapttanını transfer eden Fenerbahçe’ye de tarihi bir gol atmış oldu

Beşiktaş, Gökhan Gönül transferinde nihayet mutlu sona ulaştı. 31 Mayıs itibariyle Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona eren, 10 Haziran’da Aziz Yıldırım’ın hakkındaki açıklamalarıyla birlikte eski kulübü ile arasında köprüleri atan milli futbolcu yaklaşık 1 aylık beklemenin ardından kendisini siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

A Milli Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkamamasından ardından Türkiye’ye dönen ve kısa bir süre tatil yapan yıldız futbolcu dün itibariyle resmen Beşiktaşlı oldu.


İşte Atiba'nın bedeli

PUAN BAŞI 4 BİN

Kara Kartal ile 4 yıllık sözleşme imzalayan 31 yaşındaki futbolcu bu süre içinde 6 milyon 850 bin Euro garanti ücret alacak. İlk iki yıl için senede 1 milyon 750 bin Euro ödenecek Gökhan, 2018-19 sezonunda 1.7 milyon Euro, 2019-20’de ise 1 milyon 650 bin Euro alacak. Ayrıca Gökhan’a görev aldığı müsabakalarda puan başı 4 bin Euro ödenecek.

Yıllardır sağ bekte sorun yaşayan Beşiktaş bu sıkıntısını sadece Türkiye’de değil dünyada en iyilerinden biri olan Gökhan Gönül’ü resmen renklerine katarak giderirken, ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki 10 yıllık hesabı da bir anlamda kapatmış oldu. 2001-06 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Tümer Metin, 2006-07 sezonu öncesi gece yarısın görüştüğü başkan Aziz Yıldırım’la anlaşarak ezeli rakip F.Bahçe’ye transfer olmuş bu olay siyah-beyazlıların büyük tepkisini çekmişti.

Dönemin Beşiktaş 2. Başkanı Murat Aksu, Tümer’e tepkisini “ Fenerbahçe ile transfer görüşmesi yapan bir Beşiktaş kaptanı ile görüşecek bir şeyimiz olmaz. Bize söz vermişti, ‘Beşiktaş’tan başka takımda oynamam’ demişti. Ama önemli değil, yeri doldurulur. Tümer’e hayırlı uğurlu olsun” diyerek göstermişti. (Şampiy10)

18 maddede Gökhan Gönül gerçeği

Haberin Devamı
YORUM YAZ