MENÜ

Beşiktaş'tan iki bomba transfer birden! Son dakika BJK transfer haberleri

Beşiktaş'ta transferde sıcak gelişmeler var. Yaya Toure ve Ospina konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte son dakika Beşiktaş transfer haberleri ve detaylar...

Beşiktaş'tan iki bomba transfer birden! Son dakika BJK transfer haberleri

18 Temmuz Çarşamba son dakika Beşiktaş transfer haberlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Peki Beşiktaş kimleri transfer edecek. Flaş transfer haberleri hem dış basından hem de iç basından gelmeye devam ediyor. İşte detaylar...

BEŞİKTAŞ OSPINA TRANSFERİNİ BİTİRİYOR

Fabri'nin takımdan ayrılma ihtimaline karşılık kaleci arayışlarına giren Beşiktaş, transferde bombayı patlatmaya hazırlanıyor.

Kolombiya basını, Siyah Beyazlılar'ın Fenerbahçe için de adı geçen Arsenallı file bekçisi David Ospina'nın transferini bitirdiğini yazdı.

Ülkenin önemli spor gazeticileri arasında gösterilen Estaban Jaramillo, resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaştığı haberde Kolombiyalı eldivenin yeni adresinin Beşiktaş olduğunu yazarken şu ifadeleri kullandı:

"David Ospina, Beşiktaş'la çoktan anlaştı ve imza için bekliyor. Ospina, Sevilla ve Napoli'dense Beşiktaş'ın teklifini daha cazip buldu. Dolayısıyla yeni durağı Türkiye olacak."

BEŞİKTAŞ YAYA TOURE'Yİ İSTİYOR

Yeni sezon öncesinde orta sahasını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Siyah- Beyazlılar’ın son olarak gündemine flaş bir ismi aldığı ortaya çıktı. Kara Kartal’ın, 8 yıllık Manchester City macerası sona eren ve boşta bulunan Yaya Toure’yi listesine eklediği bildirildi.

Kulübe menacerler aracılığıyla önerilmesinin ardından tecrübeli futbolcuya flaş bir yeşil ışık yakarak temaslara başlayan Kara Kartal, dünyaca ünlü bir markayı kadrosuna bedelsiz olarak katmayı planladığı ifade edildi.

Adeta kupa canavarı!

Kariyerinde daha önce; Manchester City’ye ek olarak Barcelona ve Monaco gibi dev ekiplerde de forma giyen Toure; Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga gibi dev organizasyonlarda şampiyonluk yaşamıştı. Manchester City’de görev yaptığı 8 sezonda 316 karşılaşmada forma giyen ve 83 gollük performans ortaya koyan Toure, orta sahanın ortasına ek olarak ön libero ve 10 numarada da görev yapabiliyor.

Menajeri doğruladı

Tecrübeli futbolcunun geleceğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan menajeri Dmitry Selyuk, Toure’nin geleceğinin yakın dönem içerisinde kesinleşeceğini belirtti. Selyuk, “Teklifler var. Şu anda bu teklifleri değerlendiriyoruz. Türkiye, İspanya ve İtalya’dan öneriler var. Hepsiyle görüşme halindeyiz. Ancak acele etme taraftarı değiliz. 1 hafta içinde Yaya Toure’nin yeni kulübü belli olacaktır” diye konuştu.

STURRIDGE'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Beşiktaş'ın yakından ilgilendiği Liverpool'un İngiliz golcüsü Daniel Sturridge geleceğiyle ilgili konuştu. 28 yaşındaki santrfor, hakkında çıkan transfer iddialarına son noktayı koydu.

Geride kalan sezonda gol yollarındaki oyuncularından yeterli verimi alamayan Beşiktaş, transferde önceliğini forvet mevkiine vermişti.

Bu doğrultuda santrfor transferi için kolları sıvayan Kara Kartal'ın listesindeki en önemli isimlerden biri de Liverpool forması giyen Daniel Sturridge'ti.

Kırmızılar'la olan sözleşmesi gelecek yaz sona erecek olan 28 yaşındaki golcü futbolcunun Anfield Road'dan ayrılacağı konuşulsa da Sturridge, son açıklamasıyla bu iddiaları yalanladı.

"Liverpool'da kalacağım"

Takımının sezon öncesi kampında yer alan Sturridge, geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda kendimi Liverpool'da kalacak gibi görüyorum. Umarım aralıksız olarak bu takımın bir parçası olurum. Sezon öncesi çalışmaları güzel geçiyor. Gelecek sezon için heyecanlıyım. Geri dönmek harika hissettiriyor."

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNİ ÇILDIRTAN 3'LÜ

Süper Lig’de üst üste elde edilen 2 lig şampiyonluğunun ardından büyük bir gelir elde eden Siyah- Beyazlılar, geçen dönem sıralamayı 4. olarak tamamlamaları sonrasında mali olarak küçülme kararı almıştı. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren yönetim, teknik direktör Şenol Güneş’in kadrosunda düşünmediği 3 isimle yollarını ayırmak için harekete geçti.

Omuz bölgesindeki sakatlığı sebebiyle takımdan uzun süredir ayrı kalan Veli Kavlak (1.7 milyon Euro), fazla forma şansı bulamayan Mustafa Pektemek (1.7 milyon Euro) ile Şenol Güneş’le yıldızı barışmayan Aras Özbiliz’le (600 bin Euro) görüşen yönetim, 3 futbolcuya bir teklifte bulundu.

Yeni formül düşünülüyor

Kulübe yeni sezondaki maaş yükü 4 milyon Euro (22.3 milyon TL) olacak olan 3 futbolcuyla görüşen ve ücretlerinin yarısını ödeyip sözleşme fesh etmeyi öneren yönetim, istediğini alamadı. Bu formülle 22 milyon 300 bin TL’lik (4 milyon Euro) gideri, 11 milyon 150 bin TL’ye (2 milyon Euro) düşürmeyi planlayan Beşiktaş’a, 3 futbolcudan da olumsuz yanıt geldi.

Bu gelişme sonrasında yönetimin yeni formül arayışına girdiği bildirildi.

WEST HAM'DAN VIDA'YA SERVET!

Milliyet Gazetesi'nden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; transferde bombaları üst üste patlatan İngiliz kulübü, Domagoj Vida için daha önce siyah-beyazlılara yaptığı 18 milyon euroluk teklifi artırarak, Everton ve Liverpool’un önüne geçti. West Ham’ın 22 milyon euronun büyük bölümünü peşin ödemeye hazır olması nedeniyle Kartal’ın teklife çok sıcak baktığı belirlendi.

Dünya Kupası’nda final oynayan Hırvatistan Milli Takımı’nın forması altında sergilediği başarılı performansla Beşiktaş’ın gururu olan Domagoj Vida için İngiliz kulüpleri kesenin ağzını açtı. Everton ve Liverpool’un ardından 29 yaşındaki stopere talip olan West Ham United’ın, Beşiktaş’a geri çevrilmesi zor bir teklif yaptığı ortaya çıktı.

Jack Wilshere ve Felipe Anderson başta olmak üzere transferde bombaları üst üste patlatan İngiliz ekibi, Vida için daha önce Beşiktaş’a yaptığı 18 milyon euroluk teklifi son olarak 22 milyon euroya yükseltti. Bu teklifiyle Everton ve Liverpool’u geride bırakan West Ham United, siyah-beyazlılardan kısa süre içinde karar vermesini istedi. Liverpool ile 21 milyon euroluk bir bonservis bedeli üzerinden pazarlık yapan Beşiktaş’ın, West Ham United’ın paranın büyük bölümünü peşin ödeyecek olması nedeniyle bu kulübe daha sıcak baktığı belirlendi.

Gönderdiği oyunculardan gelecek parayla ilk etapta personel ve futbolcuların maaşlarını ödemenin yanı sıra transfer yapmayı da planlayan siyah-beyazlı kulüp, Vida’nın satışından elde edilecek gelirle Teknik Direktör Şenol Güneş’in tüm taleplerini karşılamaya çalışacak. Beşiktaş kısa süre içinde sağ bek, 10 numara ve golcü transferlerini bitirecek.

Kritik toplantı bugün

Bu arada bugün Beşiktaş kampına gelmesi beklenen Başkan Fikret Orman ve Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Şenol Güneş ile buluşacak. Başkan Orman ve Güner zirvede başta Vida’nın olası satışı olmak üzere transferdeki gelişmelerle ilgili Güneş’le görüş alış verişinde bulunacak.

‘Dünya’ yıldızı

Beşiktaş’ın geçen sezon ara transferde Dinamo Kiev’den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Domagoj Vida, Dünya Kupası’ndaki başarılı performansıyla değerini katladı. Hırvatistan formasıyla 6 maçta ilk 11’de sahaya çıkan ve 1 gole imza atan 29 yaşındaki oyuncu transferin en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başardı. İngiliz kulüplerini peşine takan Vida’nın Beşiktaş’la 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

65 maça çıktı

Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı formasıyla 65 karşılaşmaya çıkarken, rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Deneyimli stoper, Dünya Kupası’nın ardından birçok medya organı tarafından turnuvanın altın karmasına alındı.

BEŞİKTAŞ ZULJ İÇİN TEKLİFİNİ YAPTI!

Anderson Talisca'nın takımdan ayrılmasının ardından 10 numara transferi için çalışan Beşiktaş'ta Peter Zulj ön plana çıkmış durumda... Avusturya basını, Sturm Graz formasını giyen 25 yaşındaki yıldız için Beşiktaş'ın 4 milyon Euro teklif ettiğini yazdı.

Transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Zulj, "Menajerim bazı kulüplerle görüşme halinde. Transfer için bonservis ücreti belirleyici olacak. Hocamız Heiko Vogel ile de görüştüm. Kulübüm önümü kesmeyeceğini söyledi" ifadesini kullandı.

ERSAN GÜLÜM GELİYOR!

Dusko Tosic’in Çin Ligi ekiplerinden Guangzhou RF’e gönderilmesinin ardından Matej Mitrovic için de Club Brugge’le anlaşan Beşiktaş, stoper hattındaki boşluğu doldurmak için harekete geçti.

Siyah- Beyazlılar’ın bu doğrultuda geçen sezon Avustralya Ligi ekibi Adelaide United’ta kiralık olarak forma giyen Hebei China Fortune’lu futbolcu Ersan Gülüm’ü radarına aldığı bildirildi.

31 yaşındaki futbolcunun, alacakları karşılığında kulübünden bonservisini alıp Kartal olması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'A DÜNYA KUPASI PİYANGOSU

2018 Dünya Kupası’nda kulüplere yapılması için ayrılan toplam miktar 209 milyon dolar olarak belirlenirken, Türkiye’deki kulüpler içinde en büyük payı Beşiktaş alacak. Siyah-beyazlılar 860 bin doları kasasına koyacak. 637 bin dolarla ikinci sırada bulunan Galatasaray’ı 536 bin dolarla Bursaspor takip etti.

Türkiye’de forma giyen futbolcular arasında takımına en çok katkı getiren isim ise Galatasaraylı Muslera oldu. Uruguaylı file bekçisi 315 bin dolarla sarı-kırmızılılara önemli bir katkı sağladı. Beşiktaşlı Vida toplamda 392 bin dolar sağlasa da statü gereği bunun üçte 2’si siyah-beyazlılara geleceği için, Hırvat oyuncu Muslera’nın gerisinde kalmış oldu.

Japonya Milli Takımı’nın formasını giyen Yuto Nagatomo’nun parası da Galatasaray ve Inter arasında paylaştırılacak. Aynı sebepten Beşiktaş da, eski futbolcusu Dusko Tosic üzerinden kazanacak. Sırbistan formasıyla turnuvada boy gösteren deneyimli futbolcu, milli takıma çağrıldığı sırada siyah-beyazlılardan ayrılmış olsa bile Kartal’ın kasasına belli miktar bir para girecek.

Senegal Milli Takımı’nda bulunan Ndiaye de son kulübü Stoke City dışında Galatasaray ve Osmanlıspor’a da para kazandırdı.

Quaresma

Portekiz turnuvaya, 30 Haziran’daki ikinci tur maçında Uruguay’a yenilerek veda etti. Quaresma kulübü için 31 günlük hak ediş elde etti. Bu da 264 bin 430 dolar tuttu.

Vida

Hırvatistan, Fransa ile final oynadığı 15 Temmuz’a kadar mücadelesini sürdürdü. Vida kulübü için 46 günlük hak ediş elde etti. 392 bin 380 dolar kulüplere yapılması gereken ödeme... Bunun üçte ikisi Beşiktaş’ın, üçte biri Dinamo Kiev’in kasasına girecek. Siyah-beyazlıların payına 261 bin 586 dolar düşecek.

Pepe

Portekizli futbolcu 31 günlük hak ediş elde etti. 264 bin 430 doların üçte ikisi Beşiktaş’ın, üçte biri Real Madrid’in kasasına girecek. Siyah-beyazlıların payına 176 bin 286 dolar düşecek.

Tosic

Sırbistan son maçını 27 Haziran’da Brezilya ile oynadı. Tosic kulübü için 28 günlük bir hak ediş elde etti. 238 bin 840 doların üçte ikisi Beşiktaş’ın, üçte biri Guangzhou RF’nin kasasına girecek. Siyah-beyazlıların payına 159 bin 226 dolar düşecek.

Muslera

Uruguay turnuvaya, 6 Temmuz’daki çeyrek final maçında Fransa’ya yenilerek veda etti. Muslera’nın hak edişi 315 bin 610 dolar... Bu paranın tamamı Galatasaray’a gidecek.

Belhanda

Fas son maçını, 25 Haziran’da İspanya ile oynadı. Belhanda için yapılacak ödeme 221 bin 780 dolar... Bunun üçte ikisi Galatasaray’ın, üçte biri Dinamo Kiev’in kasasına girecek.

Nagatomo

Japonya turnuvaya, 2 Temmuz’daki ikinci tur maçında Belçika’ya yenilerek veda etti. Sarı-kırmızılıların payına 93 bin 830 dolar düşecek.

Ndiaye

Senegal son maçını, 28 Haziran’da Kolombiya ile oynadı. Ndiaye kulübü için 29 günlük hak ediş elde etti. 247 bin 370 dolar, Galatasaray, Stoke City ve Osmanlıspor arasında eşit paylaştırılacak.

Dirar

Fas son maçını, 25 Haziran’da İspanya ile oynadı. Dirar’dan hak edilen 221 bin 780 doların üçte ikisi Fenerbahçe’nin, üçte biri Monaco’nun kasasına girecek.

Kjaer

Danimarka turnuvaya, 1 Temmuz’daki ikinci tur maçında Hırvatistan’a yenilerek veda etti. Kjaer’den alınacak 272 bin 960 doların, 90 bin 986 doları Fenerbahçe’nin olacak, kalanı Sevilla’ya gidecek.

Onazi

Nijerya son maçını 26 Haziran’da Arjantin ile oynadı. Ogenyi Onazi’den hak edilen 230 bin 310 doların tamamı Trabzonspor’un kasasına girecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ