MENÜ

Beşiktaş'tan dev proje: Yetenek avı

Bugün tanıtımı yapılacak ‘Rabona’ adı verilen proje kapsamında, Türkiye ve Almanya’da genç oyuncular tespit edilip, siyah-beyazlı kulübün altyapısına kazandırılacak.

Beşiktaş'tan dev proje: Yetenek avı

Sabah Gazetesi'nden Fatih Doğan'ın haberine göre; Genç yetenekleri bulup, hem siyah-beyazlı renklere hem de Türk futboluna kazandırmayı amaçlayan Beşiktaş, birçok konuda iş birliğine gittiği Vodafone ile yeni bir projeye daha imza atacak. 'Rabona' (Ayağını, diğer ayağının arkasından dolandırarak yapılan vuruş) adı verilen proje, bugün başkan Fikret Orman, kulüp basın sözcüsü Metin Albayrak, Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcuların katılımıyla tanıtılacak.

Projenin detayları

Detaylara gelince; 6-15 yaş arası adaylardan Quaresma, Atiba ve Oğuzhan'ın yaptığı hareketlerin tekrarlanması istenecek. Genç yetenekler, çektikleri görüntülerini proje kapsamında oluşturulan sisteme yükleyecekler. Beşiktaş Futbol Akademileri Sportif Direktörü Gökhan Keskin ve ekibi, elde edilen görüntüleri tek tek izleyecek. Çeşitli illerden belirlenen futbolcu adayları, yaş gruplarına göre İstanbul'da son bir elemeden geçirilecekler. Futbol adına gelecek vadeden isimler belirlenip, Beşiktaş'ın altyapısına yerleştirilecek. Türkiye ve Almanya'yı kapsayan proje sayesinde 1 milyona yakın etkileşim, yani aday başvurusu bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ