MENÜ

Beşiktaş son dakika transfer haberleri - Bjk transfer

Beşiktaş kimi transfer edecek? Siyah-beyazlı takımın gündemine gelen isimler kimler? Takımdan kimler gidecek? 5 Temmuz Perşembe son dakika Beşiktaş transfer haberleri taraftarlar tarafından büyük merak konusu...

Beşiktaş son dakika transfer haberleri - Bjk transfer

Beşiktaş'ta son dakika transfer haberlerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Özellikle bir çok golcünün ismi siyah-beyazlı kulüp ile anılıyor. Peki Beşiktaş kadrosunu hangi golcü ile güçlendirecek? Negredo'nun ardından gelecek golcü ile ilgili bir çok iddia gündeme atıldı. İşte Son dakika Beşiktaş transfer haberleri ve detaylar...

LIVERPOOL VIDA'YI İSTİYOR!

Beşiktaş'ın geçen sezon bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Hırvat stoper Domagoj Vida elden uçmak üzere. İngiliz ekiplerinin uzun süredir gözetimi altında bulunan Vida’nın, Dünya Kupası’nda gösterdiği başarılı performansın ardından alıcıları da arttı. Daha önce İngiliz takımları Everton ve Liechester City’nin takibinde olan oyuncuya bu kez Liverpool’un teklifte bulunduğu öğrenildi. Kloop’un çalıştırdığı İngiliz ekibi, savunmasında bulunan Dejan Lovren’in yanına Vida’yı monte ederek daha uyumlu bir defans hattı oluşturmayı planlıyor. İki oyuncunun Hırvatistan Milli Takım’ın da ortaya koyduğu performans, Liverpool’da da aynı başarıyı göstereceklerine dair bir işaret olarak nitelendiriliyor.

Güneş gitmesini istemiyor!

Everton’ın 10 milyon euro, Liechester Ctiy’nin ise 12 milyon euro verdiği Vida’ya, Liverpool’un ise 13 milyon Pound (80 milyon TL) önerdiği belirtiliyor. Beşiktaş yönetimi de bu teklife sıcak bakıyor. Kartal, Vida’yı satarsa hem yüksek bir maliyetten kurtulacak hem de mali sıkıntılarını çözme konusunda iyi bir kazanç elde edecek. Ancak Teknik Direktör Şenol Güneş, Vida’nın gitmesine kesinlikle karşı. Güneş basın toplantısında da “Bu sezon stoperde Vida ve Pepe oynayacak” diyerek kamuoyuna bu mesajı vermişti. Ancak yönetim Güneş gibi düşünmüyor, “Değerini bulan her futbolcu satılır. Şimdi satma zamanı” ilkesiyle hareket ediyor.

BEŞİKTAŞ VIDA'NIN FİYATINI BELİRLEDİ

Sabah Gazetesi'nden Fatih Doğan'ın haberine göre; Geçen sezonun ara transfer döneminde bonservissiz geldiği Beşiktaş'ta Pepe-Tosic ikilisinin gölgesinde kalan Domagoj Vida, Dünya Kupası'ndaki performansıyla değerini iyice artırdı… Everton, Leicester City ve Liverpool'un ilgilendiği Hırvat stoper için şu ana kadar gelen en yüksek teklifin 18 milyon Euro olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlılar ise Vida'nın bonservisini 30 milyon Euro olarak belirledi. Başkan Fikret Orman'ın, oyuncuyu transfer etmek isteyen kulüplerle görüşmelerini sürdürdüğü, pazarlıklarda kapıyı bu rakamdan açtığı öğrenildi. Tosic'ten 4.5 milyon Euro bonservis bedelini kasasına koyan, Ricardo Quaresma'yı 8 milyon Euro'ya Çin'e göndermeye hazırlanan Beşiktaş, Vida'yı da 30 milyon Euro'dan satmayı başarırsa toplamda kasasına 228 milyon 360 bin TL koymuş olacak.

Hırvatistan ile Dünya Kupası'nda görev yapan Vida, gruplarda Nijerya, Arjantin, son 16 turunda ise Danimarka maçlarında toplamda 300 dakika görev yaptı.

BEŞİKTAŞ'TAN BRUNO PERES ATAĞI

Michael Lang’ı Borussia Mönchengladbach’a kaptıran Beşiktaş, sağ bek transferinde sona yaklaştı. Gökhan Gönül’e alternatif bir oyuncu için günlerdir uğraşan yönetim, Roma’nın Brezilyalı yıldızı Bruno Peres’de karar kıldı.

Siyah-Beyazlı yönetimin önümüzdeki günlerde İtalya’ya giderek transfere son noktayı koyması beklenirken, oyuncunun da Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Beşiktaş, Bruno Peres transferi için menajer Ahmet Bulut’u görevlendirdi.

Maliyeti 1.5 milyon Euro

Yapılan ön görüşmelerde Beşiktaş’ın Peres için 1,5 milyon Euro önerdiğini öğrenilirken İtalyan temsilcisinin de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

MANUEL FERNANDES TRANSFERİNDE SON DAKİKA!

Beşiktaş, Manuel Fernandes defterini yeniden açıyor... Siyah-Beyazlı yönetim bir aydır gündemde olan Portekizli yıldız için yeni bir girişimde bulunacak. Yöneticilerden Umut Güner, Rusya'ya giderek Lokomotif Moskova ile pazarlığa oturacak. Ardından da Fernandes'in menajeriyle görüşecek.

Güneş'ten olumlu görüş

Teknik Direktör Şenol Güneş'in Başkan Fikret Orman'la yaptığı görüşmede Fernandes için olumlu görüş bildirmesi üzerine yönetim ilk adımı atacak. Fernandes'in kulübüyle 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Geri dönmek istiyor

​Fernandes'in Beşiktaş'a dönmeyi çok istediği biliniyor. Yönetimin Portekizli futbolcu için yapacağı son hamlenin sonucu bekleniyor.

En fazla 1 milyon Euro

Fernandes'in Beşiktaş'a gelmek istemesi Siyah-Beyazlı kulübün elini güçlendiriyor. Sporting Lizbon'a Portekizli futbolcu için en fazla 1 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli sulunması bekleniyor

Fernandes'le pazarlık

Beşiktaş Yönetimi'nin Fernandes'le yıllık ücreti için pazarlık yapacağı öğrenildi. Umut Güner'in Fernandes'e yıllık 2.5 milyon Euro ile birlikte şampiyonluk halinde özel bir prim teklifi sunacağı belirlendi.

BEŞİKTAŞ'TAN STURRIDGE İÇİN DEV TEKLİF

Liverpool'un 29 yaşındaki santrforu Daniel Sturridge'in adı uzun bir süredir Beşiktaş'la birlikte anılıyordu.

Geçtiğimiz yaz transfer edilen ancak sergilediği performansla hayal kırıklığı Alvaro Negredo'yla yollarını ayıracak olan Kara Kartal, Sturridge'i kadrosuna katarak forvet transferinde bombayı patlatmayı planlıyordu.

11 milyon Euro

Ada basını ise bugün Sturridge'in Beşiktaş'a olası transferi hakkında gündem yaratacak bir iddia ortaya attı.

Daily Star gazetesi, Siyah Beyazlılar'ın golcü futbolcu için 11 milyon euroluk teklif yapmaya hazırlandığını belirtirken transferdeki tek engelin oyuncuyu Türkiye'ye soğuk bakması olduğu kaydedildi.

BEŞİKTAŞ'A SÜRPRİZ GOLCÜ: SALOMON RONDON

Beşiktaş, son olarak West Bromwich'te forma giyen 1.86'lık forvet Jose Salomon Rondon’u mercek altına aldı.

Negredo'ya kapıyıgösteren, Vagner Love’dan da memnun olmayan Beşiktaş, golcü arayışlarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlılar’ın son olarak menajerlerin önerdiği, İngiltere’de West Bromwich Albion’da (WBA) forma giyen 1.86’lık Verezuela’lı golcü Jose Salomon Randon’u mercek altına aldığı öğrenildi. Bu oyuncu hakkında hazırlanacak rapor teknik direktör Şenol Güneş’e sunulacak. Deneyimli hocanın kararına göre adım atılacak. Rondonun kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Bu arada Negredo Yunanistan’ın Olympiakos takımına teklif edildi. Yunanistan temsilcisinden İspanyol golcü için cevap bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'TA ROTA SADIK ÇİFTPINAR

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda yeni sezon öncesinde alternatifli bir kadro kurmak isteyen Kara Kartal, bu doğrultuda düğmeye bastı. Başarılı teknik adamın önerisi sonrasında rotasını Süper Lig’e çeviren Beşiktaş Yönetimi, ilk olarak stoper transferi konusunda harekete geçti. Siyah-Beyazlılar’ın, Yeni Malatyaspor’un başarılı stoperi Sadık Çiftpınar’ın peşine düştüğü öğrenildi. Yeni Malatyaspor’da ortaya koyduğu istikrarlı futbolla dikkat çeken 25 yaşındaki oyuncu için yönetimin, bu hafta içerisinde hem oyuncu hem de kulübüyle resmi temaslara başlayacağı konuşuluyor.

Ayrılığa sıcak bakıyor

Son 4 sezondur Yeni Malatyaspor’da forma giyen Sadık, geçen sezon 31 karşılaşmada görev yapmıştı. Galatasaray altyapısından çıkan başarılı oyuncuyla Trabzonspor’un da ilgilendiği belirtildi. Tecrübeli futbolcunun yeni sezonda yoluna bir İstanbul takımında görev yapmaya sıcak baktığı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'TA BONY DE GÜNDEMDE!

Yeni sezon öncesinde forvet hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, bu doğrultuda rotasını İngiltere’ye çevirdi. İlk olarak Swansea City’li Wilfried Bony konusunda temaslarını sürdüren Kara Kartal, kulübüyle yollarını ayırmaya karar veren Fildişi Sahilli yıldız için temaslarını hızlandırdı. 29 yaşındaki golcüyle menaceri aracılığıyla anlaşma sağlayan Kara Kartal, 1+1 yıllık anlaşması bulunan tecrübeli oyuncu için kulübüne satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulundu.

Yeşil ışık geldi

Yıldız isim için 2 milyon Euro kiralama bedeli belirleyen Siyah-Beyazlılar’ın, opsiyon konusunda ise teklifini 4 milyon Euro olarak ilettiği kaydedildi. Geçen sezon İngiltere Premier Lig’de küme düşmeleri sebebiyle ayrılmak istediğini kulübe ileten Wilfried Bony’ye olumlu yanıt veren Swansea City’nin, Beşiktaş’tan menacerler aracılığıyla gelen öneriyi değerlendirmek için süre istediği kaydedildi.

Sakatlıktan döndü

Swansea City formasıyla geçen sezon 15’i İngiltere Premier Lig’de olmak üzere 19 karşılaşmada görev yapan Bony, rakip fileleri 3 kez havalandırmayı başarmıştı. Swansea’ya 2 yıl önce bir diğer Ada devi Manchester City’den 13 milyon Euro’ya transfer olan Bony, geçen yıl dizinden bir sakatlık yaşamış, yoğun tedavi sonrasında problemini geride bırakmıştı.

QUARESMA 8 MİLYON EURO'YA ÇİN'E GİDİYOR

Sabah Gazetesi'nden Fatih Doğan'ın haberine göre; Beşiktaş, menajer Ahmet Bulut aracılığı ile bir Çin kulübüyle yürüttüğü Ricardo Quaresma pazarlığını tamamladı. Taraflar yapılan görüşmeler sonrasında 8 milyon Euro (Yaklaşık 43.5 milyon TL) karşılığında anlaşmaya vardı. Portekizli yıldızın da 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ve sezon başına 6 milyon Euro garanti ücret alacağı belirtildi. Siyah-beyazlı formayla iki farklı dönemde oynayıp, taraftarın sevgilisi olan Quaresma'nın transferinin kısa bir süre içinde resmiyet kazanacağı belirtildi. Daha önce de 4.5 milyon Euro'ya Tosic'i Guangzhou'ya 4.5 milyon Euro (Yaklaşık 25 milyon TL) karşılığında gönderen Beşiktaş'ın iki oyuncudan kasasına giren para 68.5 milyon TL'ye ulaşacak.

192 maç 34 gol 64 asist

Beşiktaş'taki ilk dönemini 2010-12 yılları arasında yaşayan Ricardo Quaresma, 73 resmi maça çıkıp, 18 kez ağları sarstı ve 27 asist yaptı. 2015- 18 yılları arasındaki ikinci döneminde ise 119 karşılaşmada 16 gol ve 37 asistle oynadı. Kazanılan üst üste iki lig şampiyonluğu ve Avrupa'daki başarıda önemli pay sahibi olan Portekizli yıldız, toplamda 192 maçta 34 gol ve 64 asist üretti.

Quaresma özel bir futbolcu.. İlk gelişinde İnönü Stadı yıkılmıştı.. İkinci gelişinde de havaalanı! Bu transfer gerçekleşirse, Beşiktaş önemli bir yıldızını kaybeder. Fakat 35 yaşına gelmiş bir futbolcu da 2 yılda 12 milyon Euro gibi müthiş bir parayı elinin tersiyle itmez. Beşiktaş'ın kasasına koyacağı parayı da göz önüne alırsak, satış iyi bir iş olur kulüp adına.. Yönetimin hem takımın yaşını düşürmesi hem de yeni takviyeler yapması lazım. Ama şunu da yazmalıyız Quaresma'nın transferi resmileşirse, Beşiktaş önemli bir rengini kaybeder.

BEŞİKTAŞ'TA BABEL KRİZİ

Beşiktaş'ta Babel yönetimi köşeye sıkıştırdı... Siyah-Beyazlı yönetim Hollandalı futbolcuyla yeni sözleşme imzalamak için girişimlerini sürdürürken Babel yıllık 4 milyon Euro karşılığında 3 yıllık sözleşme talep etti. Kariyerine Beşiktaş'ta devam etmek istediğini söyleyen Hollandalı futbolcu aldığı 2.1 milyon Euro'luk yıllık ücretin 4 milyon Euro'ya çıkarılmasını isteyince yönetim büyük bir şokla karşılaştı. Bu durum ayrıca krize neden oldu.

Flamengo ile görüşecek

Bu gelişmeden sonra Beşiktaşlı yöneticilerin kendi aralarında bir durum değerlendirmesi yaptığı ve Babel'e yıllık 2.5 milyon Euro'dan fazla verilmeyeceği kararını aldıkları öğrenildi. Hollandalı futbolcunun bu rakamı kabul etmemesi durumunda yönetimin Babel'i isteyen Flamengo kulübü ile görüşerek 6 milyon Euro'luk teklifi artırmalarını isteyeceği ortaya çıktı.

RAFAEL BEŞİKTAŞ YOLUNDA

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Transferde önceliği sağ bek, 10 numara ve forvete veren Beşiktaş’ta yapılan çalışmalar çerçevesinde bitmeye en yakın bölgenin sağ bek olduğu ortaya çıktı. Orta saha ve forvet hattında yeteri kadar oyuncuya sahip olan siyah-beyazlılar, Lyon’da oynayan Rafael için ise somut adımlar atmaya devam ediyor.

Rafael’le prensip anlaşmasına varan yönetimin, Lyon ile yaptığı bonservis pazarlıklarında da mutlu sona çok yakın olduğu ifade edildi. 5 milyon euro olan bonservis bedelini 3 milyon euronun altına çekmeyi başaran siyah-beyazlıların kısa süre içinde Rafael’i resmen KAP’a bildirebileceği öğrenildi.

Opare de listede

Rafael dışında Daniel Opare ile de bir görüşme yapan ve bu oyuncuyu hazırda tutan Beşiktaş Yönetimi, sonradan gündeme giren Sporting Lizbonlu Piccini ile de yakından ilgilenmeye devam ediyor. Alternatif isimlerle temas halinde olan siyah-beyazlılar, oyuncu satmadan yeni bir transfer getirmemeye çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ