MENÜ

Beşiktaş sakatlık rekoru kırdı

Beşiktaş'ta sakatlık krizi devam ediyor. Siyah Beyazlı takım, tarihinde ilk kez 12 ayrı futbolcusunun sakatlandığı bir sezon geçirerek adeta rekor kırdı.

Beşiktaş sakatlık rekoru kırdı

Beşiktaş Kulübü’nün büyük bir sıkıntısı haline gelen sakatlıklar, bu sezon Siyah Beyazlı Kulübü’n başını çok ağrıttı. Almeida, Fernandes, Oğuzhan Özyakup, Dentinho gibi isimlerin sakatlanması, teknik direktör Samet Aybaba’nın kadro seçiminde zorlanmasına neden oldu. Bu durum takımın başarısına da yansıdı. Zaman zaman ileri hatlara oyuncu bulmakta zorlanan Kartal, Mustafa Pektemek’in 6 ay sahalardan uzak kalması, Almeida’nın da zaman zaman sakatlık geçirmesi üzerine, teknik heyet ve yönetimi santrfor arayışına itti. İlk önce Shakhtar Donetsk’ten Dentinho kiralandı. Ancak onun da sakatlanması üzerine Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Mamadou Niang takım kadrosuna katıldı.

Yaşanan sakatlıklardan dolayı zorunlu transferler yapan Beşiktaş’ta, sakatlananlar kervanına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde ülkesinin 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Ermenistan’la karşılaşan Çek Cumhuriyeti’nde forma giyen Tomas Sivok, 43. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Beşiktaş Kulübü de bugün, Sivok’un son durumu hakkında 3 hafta sahalardan uzak kalacağı yönde açıklamada bulundu. Bu durum ise sıkıntının ‘futbolcudan mı, Beşiktaş’ın teknik ekibinden mi, yoksa kulüp doktorlarından mı kaynaklandığı’ sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Ayrıca bu sakatlıklar bir durumun daha dikkat çekmesine neden oldu. Siyah Beyazlı kulüpte, 2012-2013 sezonunda sakatlanan futbolcu sayısı 12 oldu. Daha sezonun bitmesine 8 hafta kala bu kadar çok futbolcunun sakatlanması, kulüp tarihi açısından bir rekor teşkil etti.

İşte sakatlık geçiren futbolcuların isimleri ve yaşadığı sakatlıklar:


Mustafa Pektemek


Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında, İnönü Stadı’nda oynanan Galatasaray derbisinin 55. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Mustafa’nın sağ diz ön çapraz bağında yırtık oluşmuş ve genç futbolcu formasından 5-6 ay uzak kalmıştı.

İsmail Köybaşı

A Milli Futbol Takımımız’ın 29 Mayıs Salı günü Red Bull Arena’da Bulgaristan ile oynadığı maçın 44. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan İsmail’in sol diz ön çapraz bağında yırtık oluşmuş ve sahalardan 4-5 ay uzak kalmıştı.

Hugo Almeida

Ligin 2. yarısının ilk karşılaşması olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının son anlarında sakatlık yaşayan Portekizli yıldızın kontrollerden sonra ileri derecede kas zorlanması gerçekleşmiş ve sahalardan 2-3 hafta uzak kalmıştı. Ayrıca, 2 hafta sonra oynanan Karabükspor maçının 16. dakikasında sakatlanarak oyundan alınan Almeida’nın yapılan kontrollerde biceps femoris kasında kısmi yırtık tespit edilmiş ve 4-6 hafta sahalardan uzak kalmıştı.

Uğur Boral

23 Ocak’ta yapılan sabah antrenmanında sakatlanan Uğur Boral’ın çapraz bağı yırtığı ve dış yan bağda gerilme olmasından ötürü formasından 6 ay uzak kalacağı açıklanmıştı.

Dentinho

Beşiktaş’ın forvet hattında sıkıntı yaşaması üzerine Shakhtar’dan transfer edilen Dentinho’nun 3 Şubat’ta yapılan sabah antrenmanında sakatlandığı ve sağ kalça gluteus medius kasında kanama ve ödem ile kısmi yırtık oluştuğu için 4-5 hafta formasından uzak kalacağı açıklanmıştı.

Oğuzhan Özyakup

Beşiktaş’ın Arsenal’den transfer ettiği genç futbolcunun 14 Şubat sabahında yapılan idmanda sakatlandığı ve sol kalçasında ileri derecede zorlanma ve ödem oluştuğu için 3 hafta takımla birlikte olamayacağı açıklanmıştı.

Manuel Fernandes

Ligin ikinci yarısında Trabzonspor maçında sakatlanan Fernandes’in adalesinde zorlanmaya bağlı ödem ve küçük bir alanda kanamanın tespit edildiği ve sahalardan 2-3 hafta uzak kalacağı açıklanmıştı. Ancak Portekizli futbolcu, bir sonraki haftada oynanan Kasımpaşa maçında forma giyerek taraftarları şaşırtmıştı.

Tomas Sivok

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri için ülkesi Çek Cumhuriyeti’nden davet alan ve oynanan maçlarda ilk 11’de sahaya çıkan Tomas Sivok, son oynanan Bulgaristan maçının 43. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Milli maçların bitmesinin ardından İstanbul’a gelen ve burada kontrolleri yapılan Çek futbolcunun adalesinde kanama ve ödem oluştuğu ve bu sebepten 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Diğer sakatlananlar:

Roberto Hilbert - Sol el 5. tarak kemiğinde kırık ( 1 hafta)
Ersan Adem Gülüm - Sol ayak bileği iç yan bağlarında zorlanma ve kemik ödemi (1 hafta)
Necip Uysal - Karın kasları ağrısı ( 1 ay)
Allan McGregor - El bileğinde ezilme ( 1 hafta )

Onur Erdem Bayramiç / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ