MENÜ

Beşiktaş rekorlar peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu beşinci hafta mücadelesinde yarın Portekiz’in Benfica takımını konuk edecek Beşiktaş, rakibine karşı alacağı olası galibiyetle bu organizasyonda hem tarihinin en yüksek puanına ulaşacak hem de Türk takımları arasında ilk grup mücadelesinde en uzun süreli yenilmezlik rekorunu kıracak.

Beşiktaş rekorlar peşinde

Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 6 kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde kritik bir eşikte bulunuyor.

B Grubu’nda şu ana dek yaptığı 4 karşılaşmada bir galibiyet ve 3 beraberlik alarak 6 puana ulaşan Beşiktaş, yarın Benfica’yı yendiği takdirde puanını 9’a yükseltmiş olacak.

Şampiyonlar Ligi’ndeki geçmiş 5 sezonunda en başarılı performansını 2003-2004’te 6 maç sonunda 7 puan toplayarak elde eden siyah-beyazlı takım, Benfica karşısında rekorunu daha da yukarı çekmeyi hedefleyecek.

Beraberlikte rekorunu egale edecek

Beşiktaş, yarınki karşılaşmada berabere kaldığı takdirde puan rekorunu egale edecek. Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2003-2004’te 2 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayan siyah-beyazlı takım, olası beraberlikte bu puana 5 karşılaşma sonunda bir galibiyet ve 4 beraberlikle ulaşacak.

Grupta en uzun süreli yenilmezliği de almaya çalışacak Siyah-beyazlı takım, Benfica maçında alacağı iyi sonuçla Türk takımları arasında bir başka rekorun da sahibi olacak. Grupta ilk 4 karşılaşmada mağlup olmayan Beşiktaş, yarınki karşılaşmayı kazandığı veya rakibiyle berabere kaldığı takdirde Şampiyonlar Ligi’nde yenilmezlik serisini 5 maça çıkaracak ve grup mücadelesinde en uzun süreli yenilmezlik rekorunu da kıracak.

Bu alanda şu ana dek en başarılı performansı 2007-2008’de Fenerbahçe gösterdi. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk 4 maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertli takım, 5. maçında Inter’e 3-0 yenilmişti.

En uzun yenilmemezlik serisi Galatasaray'da

Şampiyonlar Ligi’nde grup ve üst turlar dahil olmak üzere en uzun süreli yenilmezlik ise Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım, 2012-2013 ve 2001-2002’de altışar kez rakiplerine mağlup olmadı. 2012-2013’te gruptaki ilk 2 maçından mağlup ayrılan Galatasaray, sonraki 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak bir üst tura yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip, son 16 turundaki iki maçta birer galibiyet ve beraberlik alarak yenilmezliğini 6 karşılaşmaya çıkardı. Galatasaray, aynı performansı 2001-2002’de de gösterdi. Şampiyonlar Ligi, o dönemde iki grup halinde organize edilirken sarı-kırmızılı ekip, ilk grubun son maçında bir galibiyet aldı. 6 maçta elde ettiği sonuçlarla ikinci gruba kalmayı bilen Galatasaray, bu turdaki ilk beş maçından ise beraberlikle ayrıldı. Galatasaray’ın serisi 2. gruptaki son karşılaşmada aldığı yenilgiyle bozuldu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ