MENÜ

'Beşiktaş özür dilemeli'

Bursaspor taraftar grubu Teksas, Çarşı'nın şike olaylarıyla ilgili açıklamasına atıfta bulundu ve sitesinden bir açıklama yayımladı.

'Beşiktaş özür dilemeli'

İşte Teksas'ın internet sitesindeki açıklaması;

Bursaspor taraftarları olarak, gündemdeki 'şike ve teşvik primi' soruşturması ile ilgili daha önce yayınlamış olduğumuz açıklamalarımız ve görüşlerimiz doğrultusunda, Beşiktaş tribünlerince yapılan çağrıya yanıt vermek için bir kez daha açıklama yapma gereği hissetmiş bulunuyoruz.

Futbolun endüstriyelleşme evresinde olduğu ve bu evrimi büyük ölçüde tamamladığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu evrim öyle bir evrimdir ki, her şeyden önce artık yüz binlerce insanın bir yaşam biçimi haline getirdiği bu ‘zevkin’ odağına futbolu değil, parayı adapte eder. Ve bu evrenin tamamlanmasına karşı durmamak ve bunu kabullenmek, işten çıkarmalar arttığında seyirci ortalaması düşen yani halkın takımı konumundaki hiçbir takımın onuruyla bağdaşmaz, bize yakışmaz. Bu kapsamda, Bursaspor taraftarı geçmişte olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Yeşil beyaz sevdalıları olarak bizler, “Temizlik ve temiz lig istiyoruz” sloganıyla çıktığımız bu yoldan asla dönmeyeceğiz.

Bursaspor ile Beşiktaş tribünleri arasındaki sorunun, neye dayandığı hepinizin bilgisi dâhilindedir. Takımımızın küme düştüğü 2003-2004 sezonunda yaşanan çeşitli saha içi ve saha dışı olaylar, iki takım taraftarları arasındaki sorunun bu raddeye gelmesine neden olmuştur. Ancak bu sorunun asıl sebebi, bugün yayınladığı çağrı ile takdir toplayan Beşiktaş tribünlerinin, aynı tavrı o dönemde, aynı bugün olduğu gibi kanıtlarla ortaya konan bazı gerçeklere karşı gösterememiş olmasıdır. Bunu, sadece Beşiktaşlıların değil, tüm spor kamuoyunun değer verdiği bazı Beşiktaşlı merhum ve yaşayan spor yazarları da pek çok kez dile getirmiştir. Beşiktaş tribünlerinin daha önce açtığı bazı pankartlarla bu sorun giderilemez, önemli olan o pankartlarda ismi geçen kişilerin değil, Beşiktaş tribünlerinin gerçeklerle yüzleşmesidir. Bu konu, Beşiktaş tribünlerinin bir samimiyet sınavıdır. Ya geçecek, ya kalacaklardır. Bursaspor tribünleri, bu açıklamasıyla üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır. 2004 yılından kalan ve o gün kurulmadığı için bugün 51 renktaşımızın, kardeşimizin, ağabeyimizin cezaevinde olmasına sebebiyet veren o bir cümle ‘2004 senesiyle yüzleşiyoruz, Bursaspor ve tribünlerinden özür diliyoruz’ cümlesidir. Bu cümle, 7 yıldır kurulmadığı için büyük olaylar yaratan bir cümle olarak değil de, bu büyük gerilimi bir noktaya indirgemek için kurulan bir cümle olarak hatırlanabilir. Bu fırsat, hiç olmadığı ve bir daha hiçbir zaman olamayacağı kadar önümüzdedir.

Gün, bizleri tel arkasında duran birer maymun olarak gördüğü ortaya çıkan kişilere ve oluşumlara karşı birlik günüdür. Stadyumda bir meşale yakıldığı için kulüplerin ceza aldığı bu devirde, ‘şike’ suçlaması delillendirilen kulüplerin ismi ve rengi ne olursa olsun TFF tarafından cezasız bırakılması, 2004 yılında ‘şike yapmadığı için düşen’ bizlerce kabul edilemez. Bizler, soruşturmanın odağında görülen kulüplerin sağduyu sahibi taraftarlarının da böyle düşündüğünü adımız gibi biliyoruz.Geçrek taraftarlar, hiçbir kupa veya başarıyı, onurunun önünde tutmamıştır, tutmayacaktır, tutmamalıdır.

Son olarak, Kulüpler Birliği Vakfı’ndan çıkan ve altında tüm lig takımlarının imzasının bulunduğu bildirilen açıklamanın altına Bursaspor Kulübü imza atmışsa bile Bursaspor taraftarı asla imza atmamaktadır. Bunu bir kez daha tekrarlıyoruz.

TEKSAS

Haberin Devamı
YORUM YAZ