MENÜ

Beşiktaş İstanbul'a yabancı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Başakşehir ile golsüz berabere kalıp zirve yarışında yara alan Beşiktaş, bu sezon İstanbul'da zorlanıyor.

Beşiktaş İstanbul'a yabancı

Stadının yapım aşamasında olması nedeniyle evsahibi olduğu maçları farklı statlarda oynayan siyah-beyazlılar, bu sezon ligde İstanbul’da toplam 10 maça çıktı. Bu maçların 8’ine evsahibi, 2’sine ise misafir takım olarak çıkan "Kara Kartallar", İstanbul’da toplam 15 puan yitirdi.

Beşiktaş, İstanbul’da oynadığı 11 maçta 4 galibiyet, 3’er de mağlubiyet ve beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 12 gol atıp, kalesinde 11 gol gördü.

İstanbul dışında 40, İstanbul’da 15 puan topladı

Ligde 55 puanla üçüncü sırada yer alan siyah-beyazlılar, bu puanların 40’ını İstanbul dışında alırken, İstanbul’da ise hanesine sadece 15 puan yazdırabildi.

İstanbul dışında 16 lig maçına çıkan Beşiktaş, 13 kez galip gelip, 1 beraberlik aldı, 2 kez de sahadan yenik ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 30 gol atıp, 13 gol yedi.
"Kara Kartallar", evsahibi olarak İstanbul dışında oynadığı 5 maçta ise 4 kez galip geldi, 1 kez berabere kaldı ve yenilgi yüzü görmedi.

5 Olimpiyat, 4 Başakşehir

Beşiktaş, İstanbul’daki maçlarının 5’ini Atatürk Olimpiyat, 4’ünü Başakşehir Fatih Terim, birini ise Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki 5 maçın 2’sini yitiren, 2’sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, sadece 1 kez kazanabildi. Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki 4 maçta 3 kez kazanıp, 1 kez berabere kalan "Kara Kartallar", Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe karşısında sahadan yenik ayrıldı.

İstanbul’daki 10 maç

Beşiktaş’ın İstanbul’da oynadığı 10 maç ve sonuçları şöyle:

Maç Sonuç Stat
Beşiktaş-Çaykur Rizespor 1 - 1 Olimpiyat
Beşiktaş-Eskişehirspor 1 - 1 Olimpiyat
Beşiktaş-Fenerbahçe 0 - 2 Olimpiyat
İstanbul Başakşehir-Beşiktaş 2 - 1 Başakşehir
Beşiktaş-Kasımpaşa 2 - 0 Başakşehir
Beşiktaş-Akhisar Belediyespor 3 - 1 Başakşehir
Beşiktaş-Galatasaray 0 - 2 Olimpiyat
Beşiktaş-Bursaspor 3 - 2 Olimpiyat
Fenerbahçe-Beşiktaş 1 - 0 Şükrü Saracoğlu
Beşiktaş-İstanbul Başakşehir 0 - 0 Başakşehir

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ