MENÜ

Beşiktaş'ın yıldızları parlıyor

Süper Lig'de dün Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek Karadeniz turunun ilk ayağını kayıpsız geçen Beşiktaş şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Beşiktaş'ın yıldızları parlıyor

Çaykur Rizespor ve Trabzonspor maçlarında 6 puan hedefleyen Siyah Beyazlılar Gökhan Töre ve Quaresma gibi iki önemli oyuncusundan yoksun olmasına ve orta sahanın en önemli oyuncusu Oğuzhan'ın sakatlanmasına rağmen Rize'den 3 puan çıkartmasını bildi. Çaykur Rize deplasmanında takımın öne çıkan oyuncuları kaleci Tolga Zengin ile Sosa ve Kerim Frei oldu.

TOLGA ZENGİN YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ

Süper Ligin ilk yarısında taraftarların ve spor kamuoyunun hedefi haline gelen Tolga Zengin, Ukrayna'dan transfer edilen Boyko'nun takıma katılmasından sonra yükselen performansı ile adeta yeniden doğmuş gibi bir görüntü veriyor.

Çaykur Rizespor maçında kurtardığı penaltı ile oyunun akışını değiştiren ve Rize'nin beraberliği yakalamasını engelleyen Tolga maçın baş kahramanı oldu. Rize'nin üstün olduğu dakikalarda kurtardığı penaltı ile takımın güvenini üst seviyeye taşıyan Tolga ikinci yarıda yaptığı kurtarışlarla da galibiyette önemli bir rol oynadı.

Ligin ilk yarısında rakipsiz birinci kaleci olduğu için konsantrasyon problemi yaşadığı düşünülen Tolga Zengin'in, performansındaki yükseliş ise Boyko'nun transfer edilmesine bağlanıyor.Ukraynalı kalecinin transferi sonrası birinci kaleciliği kaptırma durumuna gelen Tolga, Boyko'nun takıma alışma sürecinde geçen zamanı iyi değerlendirdi ve gösterdiği performans ile taraftarlarla arasındaki buzları eritti.

SOSA LİDERLLK YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Beşiktaş'ın orta sahadaki maestrosu Jose Sosa bu sezon takımın saha içi liderliğini üstlenmiş durumda.

Bütün takımı adeta bir maestro gibi yöneten Arjantinli, attığı kritik gollerle Beşiktaş'a hayat veriyor. Bu sezon attığı 5 gol ve yaptığı 8 asist ile skorlara doğrudan etki yapan Sosa özellikle zor geçen maçların kurtarıcısı rolünü üstleniyor. Jose Sosa'nın attığı 5 golün 3'ünün frikikten olması ise dikkat çekiyor. Sezon başından beri gidip gitmeyeceği sürekli tartışılan Jose Sosa, hakkında çıkan bu dedikodulara kulak asmadan Beşiktaş'a hayat vermeye devam ediyor.

KERİM FREİ ŞÜPHELERİ ORTADAN KALDIRDI

Beşiktaş'ta 3. sezonunu yaşayan Kerim Frei bir türlü beklenen sıçramayı yapamamış ve ilk onbir oyuncusu olamamıştı. Quaresma, Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ın paylaştığı sol ve sağ kanatta 4.oyuncu konumunda bulunan ve bu üçlüyü bir türlü aşamayan Kerim Frei, Quaresma ve Töre'nin sakat olduğu bir ortamda bulduğu şansı iyi değerlendirdi.

Beşiktaş'ın Rize karşısında zorlandığı, Tolga'nın penaltı kurtarıp, bir topun da direkten döndüğü dakikalarda sahneye çıkan Kerim attığı 2. gol ile Siyah Beyazlıları rahatlattı ve galibiyette baş rol oynayan 3 oyuncudan biri oldu.

OĞUZHAN VE QUARESMA İÇİN SEFERBERLİK

Adelesinde zorlama olduğu için son anda Çaykur Rizespor maçını kadrosundan çıkartılan Quaresma ve karşılaşmanın 52.dakikasında kasıklarında yaşadığı problemden dolayı oyun terk eden Oğuzhan'ın, Trabzonspor maçına yetiştirilmesi için sağlık heyeti adeta seferber olmuş durumda.

Quaresma'nın normal antrenman tepmosunda bir sıkıntı yaşamadığı ancak ani driplinglerde adelasinde zorlama hissettiği için tedavisinin sürdürüldüğü öğrenildi. Maç gününe kadar antrenmanlara çıkarak kendini deneyecek olan Portekizli yıldız tam iyileşmemesi durumunda Trabzon karşısında yine riske edilmeyecek. Bu gün MR'ı çekilen Oğuzhan'ın son durumu ise gün içinde belli olacak.

TRABZONSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Öte yandan Beşiktaş, Salı akşamı oynayacağı Trabzonspor erteleme maçının hazırlıklarına bu sabah başladı. Dün akşamki maçtan sonra Rize'de kalan Siyah Beyazlılar Rize Mehmet Cengiz Tesisleri'nde 1.5 saate yaklaşan bir idman gerçekleştirdi. Dün akşamki maçta oynayan oyuncular salonda rejenerasyon çalışması yaparken diğer oyuncular duran top ve şut çalışması ağırlıklı antrenman gerçekleştirdi. Son bölümde yapılan çift kale maç ile Rize'deki çalışmalar tamamlandı. MR çektirmek için hastaneye giden Oğuzhan Özyakup'un katılmadığı idmanda Quaresma takım çalışmasında yer aldı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ