MENÜ

Beşiktaş'ın gururları!

Stoper Domagoj Vida ve kaleci antrenörü Marjan Mrmic, Hırvatistan ile tarih yazarken, ortaya koydukları başarıyla da kulüpleri Beşiktaş’ın göğsünü kabarttı.

Beşiktaş'ın gururları!

Rusya’daki Dünya Kupası’nda tarih yazan Hırvatistan’da iki isim ön plana çıkıyor. Stoperde başarılı maçlarıyla alkışları toplayan Domagoj Vida ve kaleci Subasic’in performansında arka planda yer alan kaleci antrenörü Marjan Mrmic, tarih yazan ekibin dikkat çeken isimleri oluyor.

İki ismin elde ettikleri bu başarı, Beşiktaş’ın da göğsünü kabartıyor. Beşiktaş’a geçen sezon devre arasında katılan Vida ile Şenol Güneş’in ekibinde kaleci antrenörü olan ve aynı zamanda Beşiktaş’ın eski kalecilerinden olan Marjan Mrmic, herkesi gururlandırıyor. Turnuvada toplamda 6 maça çıkan Hırvatlar, 3 maçı 120 dakikada bitirdi. Kupada en fazla süre oynayan ülke konumundaki Hırvatistan Milli Takımı, 6 karşılaşmada hiç yenilmezken sadece 5 gol yedi. Sadece 90 dakikalar hesaba katıldığında ise Hırvatistan, yalnızca 4 gol kalesinde gördü.

Hatta Rusya ile oynanan çeyrek final mücadelesinde Vida’nın attığı kafa golü de yarı final yolunda büyük pay sahibi oldu.

Kaleci Subasic de penaltılara kalan Danimarka ve Rusya maçlarında seri atışlarda 4 penaltı kurtararak, Mrmic’le beraber kaledeki başarısını gösterdi.

Vida farkı
Hırvatistan formasıyla başarılı bir dönem geçiren Vida, istatistiklerde de öne çıktı. 6 maçta 1 gol atan tecrübeli savunmacı, 2018 Dünya Kupası’nda en fazla pas arası (11) ve uzaklaştırma (31) yapan oyuncu olmayı da başararak, en iyi savunmacı konumuna geldi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ