MENÜ

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Hafta sonu Göztepe deplasmanından mağlubiyet ile dönen Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. maçında Belçika'nın Genk takımı ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Mücadeleyi Genk 4-2'lik skorla kazandı. Kendi sahasında şok bir skorla mağlup olan Siyah Beyazlılar, özellikle Samatta'ya engel olamayınca sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldı.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Şenol Güneş yönetiminde bu sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş grubun 3. maçında Belçika ekibi Genk'i konuk etti. Sarpsborg'u evinde mağlup eden ancak deplasmanda Malmö'ye yenilen Beşiktaş, Genk'e de sahasında 4-2'lik skorla mağlup oldu. Alınan bu sonuçla Beşiktaş 3 puanda kalırken Genk puanını 6'ya çıkarttı.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Mücadelenin 3. dakikasında maça sol kanatta başlayan Quaresma, rakibini bir sağa bir sola yatırdı ve şutunu çıkardı. Quaresma'nın şutunda kaleci iyi yer tuttu ve topu kontrol etti.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Maçta dakikalar 7'yi gösterdiğinde Beşiktaş'ta Vida, rakibinden topu kaptı ve Quaresma'ya gönderdi. Sol kanatta topa hareketlenen Quaresma, istediği kontrolü yapamadı.

8. dakikada Beşktaş'ta Tolgay, Malinovsky'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Tolgay'ın tedavisi için sağlık ekibi oyuna dahil oldu. Tecrübeli futbolcu tedavisinin ardından sahaya geri döndü.

Malinovski tehlike yarattı

15'te Malinovski, Medel'den sıyrıldı ve kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan sert vurdu. Malinovski'nin şutu az farkla dışarı çıktı. Böylece maçta ilk tehlikeli atak rakip Genk'ten gelmiş oldu.

Haberin Devamı

17. dakikada Tolgay'ın pasında topu önüne alan Oğuzhan, sağ çaprazdan kaleyi yokladı ancak top farklı bir şekilde dışarı çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından sağ kanattan atağa katılan Gökhan Gönül, Larin ile verkaça girerek ceza sahasına sarkmak istedi ancak Genk savunması kritik bir müdahaleyle kademeye girdi.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Samatta skoru değiştirdi

Mücadelenin 23. dakikasında savunmadan çok iyi çıkan Genk, atağın yönünü sağ kanada çevirdi. Maehle'nin ortasında içeride bomboş kalan Samatta, gelişine bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Anderlecht formasıyla Beşiktaş filelerini havalandıran Mbwana Aly Samatta, bu sezon 18'inci resmi maçında 15'inci golünü attı

Karius gole izin vermedi

Golü bulmasının hemen ardından Genlk bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. 24. dakikada maçtaki tek golün sahibi Samatta, ceza sahası sol çaprazından çok sert vurdu ancak Karius gole izin vermedi.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Beşiktaş'ta zorunlu değişiklik

Golün ardından Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, yedek kulübesindeki Enzo Roco'yu yanına çağırdı. Mücadelede sakatlık geçiren ve daha öncesinde tedavi olarak devam etmeyi tercih eden Tolgay Arslan 27'de daha fazla dayanamadı ve yerini Enzo Roco'ya bıraktı.

Şenol Güneş bu değişiklikle taktiksel olarak da değişikliğe gitmiş oldu. Necip Uysal orta sahaya geçerken Roco asıl bölgesi olan savunmaya geçti.

Haberin Devamı

32'de sağ kanatta topla buluşan Quaresma, trivela ile topu ağlarla buluşturmak istedi ancak Genk savunması araya girdi.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Yine tehlikeli geldiler

Maçın 35. dakikasında Genk, paslaşarak çok hızlı çıktı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Samatta, kale önüne pasını çıkardı ancak Ndongala bu topa yetişemedi. Eğer topa dokunabilseydi 2. golü atması kaçınılmaz olurdu.

37'de Quaresma, sağ çizgide iki rakibinin arasından sıyrılmaya çalıştı ancak yerde kaldı. Beşiktaş, serbest vuruş kullandı. Quaresma'nın arka direğe yaptığı ortayı Genk savunması kornere çeldi. Beşiktaş ceza sahası içinde bu dakikaya kadar istediği pozisyonları henüz bulamadı.

Mücadelenin 42. dakikasında Quaresma, bu sefer de sağ kanattan ortaladı ancak Genk savunması, Larin'e kafa vuruşu şansı tanımadı.

Karşılaşmanın ilk sarı kartı Genk forması giyen Lucimi'ye çıktı.

Maçın 45. dakikasında temsilcimizden Jeremain Lens'e çıktı. İlk yarının son dakikalarında bir kart daha çıktı. Genk'ten Dewaest, Larin'e yaptığı tehlikeli hareket sebebiyle sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarsının son düdüğü çaldı.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Beşiktaş 2. yarıya ooyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda çok bir varlık gösteremeyen Larin yerini Vagner Love'a bıraktı. Bu aynı zamanda Siyah Beyazlılar'ın 2. oyuncu değişikliği oldu.

47. dakikada oyuna sonradan dahil olan Enzo Roco, sarı kart gören isim oldu.

Son anda Roco

50'de bir kez daha Genk tehlikeli geldi. Samatta'nın arka direğe çevirdiği topu tek pasla indiren Genk hücumcuları, savunmada Roco'ya takıldı.

Beşiktaş, 52. dakika geçilirken Genk kalesine gönderdiği 5 şutun 1'inde isabet sağlayabildi. Genk ise Beşiktaş kalesine gönderdiği 8 şutun 2'sinde isabet buldu ve bu şutlardan biri de gol oldu.

Kartların sayısı dakikalar geçtikçe yükseliyor. 56. dakikada sarı kartı gören bir diğer isim Gökhan Gönül oldu.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Samatta yine tehlike yarattı

60'ta Samatta, Roco'dan çok rahat sıyrıldı ve Karius ile karşı karşıya kaldı. Karius, Samatta'nın yerden şutunda gole izin vermedi.

Haberin Devamı

61. dakikada Genk'te Uronen, Roco'ya yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı. Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş atağa kalktı. Oğuzhan Özyakup'un pasında mutlak gol şansı yakalayan Vagner Love, topu ıskaladı.

68'te Beşiktaş'ın orta sahada kaptırdığı topta Pozuelo ceza sahasına çok iyi sarktı ancak şutunda Karius'u geçemedi.

Samatta skoru 2-0'a getirdi

Mücadelenin 70. dakikasında Samatta hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. İlk goldeki senaryonun aynısı gerçekleşti ve aynı isimler gole etki etti. Meahle, sağ kanattan arka direğe çıkardı ve bomboş durumdaki Samatta topu ağlarla buluşturdu.

Beşiktaşlı taraftarlar, 2-0'ın ardından takımlarını protesto etmeye başladı.

Vagner love farkı 1'e indirdi

2 golü kalesinde gören Beşiktaş, Genk kalesine yüklenmeye başladı. 74. dakikada Gökhan Gönül'ün çizgi üstünden kafayla çevirdiği topa düzgün vuran Vagner Love, maçın skorunu 2-1'e taşıdı.

Genk kalesinde gördüğü golün ardından oyuncu değişikliğine gitti. Joseph Paintsil yerine oyuna giren isim Jakub Piotrowski oldu.

Quaresma pozisyonu hazırladı ama...

Mücadelenin 76. dakikasında iki rakibinden çok şık sıyrılan Ricardo Quaresma, kaleyi karşısına aldı ancakşutunda isabet sağlayamadı.

Maçın 78. dakikasında Genk, 3. gole çok yaklaştı. Arka direkte topla buluşan Samatta, kafa vuruşunu yaptı ancak isabeti sağlayamadı.

80'de rakip Genk bir oyuncu değişikliğine daha gitti ve Alejandro Pozuelo Melero yerine oyuna giren isim Ibrahima Seck oldu.

Skoru 3-1'e getiren gol

Maçın 81. dakikasında Ngondala skoru 3-1'e getiren golü kaydetti. Malinovski'nin pasında hızlı hücuma çıkan Ndongala, ceza sahasına girdi ve Karius'un yanından topu ağlarla buluşturdu.

Fark 3'e çıktı

Maçın 83. dakikasında Piotrowski skoru 4-1'e getiren golü kaydetti. Beşiktaş, Genk karşısında 5'e 3 yakalandı. Çizgi üstünden ortasını yapan Samatta, topu Piotrowski'yle buluşturdu. Piotrowski'nin kafa vuruşu Caner'e de çarptı ve ağlarla buluştu.

Beşiktaş son oyuncu değişikliğini 84'te gerçekleştirdi. Caner Erkin yerine oyuna giren isim Mustafa Pektemek oldu.

Vagner Love'dan 2. gol

Maçın 86. dakikasında Vagner Love hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. Brezilyalı farkı 2'ye indirdi. Mustafa Pektemek'in sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Love, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

87. dakikada Genk son oyuncu değişikliğini daha kullandı. Günün başarılı isimlerinden Samatta yerine oyuna giren isim Zinho Gano oldu.

89.dakikada Malinovski'yi Malinovski'yi sert bir üdahaleyle yerde bırakan Mustafa, sarı kartla cezalandırıldı.

90+3. dakikada Beşiktaş'ta sarı kart gören oyuncular kervanına Oğuzhan da katıldı.

Maçın son düdüğü çaldı ve etkisiz bir ilk yarının ardından 2. yarıda da rakibine karşı hızlı ataklarına engel olamayan Kartal sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

İşte 11'ler:

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Necip, Caner, Medel, Tolgay, Oğuzhan, Lens, Quaresma, Larin

Genk: Vukovic, Dewaest, Samatta, Paintsil, Malinovskiy, Uronen, Pozuelo,Mæhle, Heynen, Lucumi, Ndongala

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Maçtan notlar

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu üçüncü hafta maçında Belçika temsilcisi Genk’i konuk etti.

Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park’taki mücadeleye Spor Toto Süper Lig’deki Göztepe karşılaşmasına göre 4 değişiklikle çıktı.

Göztepe karşısında ilk 11’de oynayan Ryan Babel, sakatlığı nedeniyle Genk karşısında forma giyemedi. Son lig maçına yedek başlayan Ricardo Quaresma, Babel’in yokluğunda ilk 11’de sahaya çıktı. Quaresma, orta sahanın solunda görev alırken, orta sahanın sağında Jeremain Lens oynadı.

Süper Lig’deki karşılaşmada oynayan Atiba Hutchinson ise UEFA listesinde yer almadığı için Genk karşısında kadroda bulunmadı. Beşiktaş’ta bu oyuncunun yerine savunmanın önünde Gary Medel şans buldu.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Siyah-beyazlı ekibin Göztepe ile oynadığı mücadelede ilk 11’de sahada yer alan Enzo Roco ile Vagner Love ise Genk maçına yedek başladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu oyuncuların yerine ilk 11’de Domagoj Vida ile Cyle Larin’e şans verdi. Kırmızı kart cezası nedeniyle Göztepe maçında forma giyemeyen Vida, Genk karşısında stoperde görev aldı.

Larin 5 maç sonra ilk 11’de

Vagner Love’ın yerine forvet hattında görev alan Larin, 5 maç sonra ilk 11’de şans buldu.

Siyah-beyazlı takımın son olarak Sarpsborg ile yaptığı maçta ilk 11’de görev alan Larin, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Malmö maçının yanı sıra Süper Lig’deki Kayserispor ile Atiker Konyaspor karşılaşmalarında kadroda olmasına rağmen süre alamadı. Kanadalı oyuncu, Fenerbahçe ve Göztepe maçlarında ise sonradan oyuna dahil oldu.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Kaptan Necip Uysal

Beşiktaş’ın Göztepe’ye 2-0 mağlup olduğu maçta savunmanın ortasında oynayan Enzo Roco da yedek soyundu.

Teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine stoperde Necip Uysal’ı tercih etti.

Oğuzhan Özyakup’un da ilk 11’de oynadığı Genk maçında Necip Uysal’ın kaptan çıkması dikkati çekti.

Siyah-beyazlı ekipte Vagner Love ve Roco’nun yanı sıra Tolga Zengin, Mustafa Pektemek, Fatih Aksoy, Dorukhan Toköz ile Gökhan Töre de yedekler arasında yer aldı.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Pepe, Adriano ve Ljajic de sakat

Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Pepe, Adriano Correia ve Adem Ljajic de Genk maçında kadroda yer alamadı.

Sakatlığı nedeniyle Göztepe karşısında forma giyemeyen Pepe, Genk mücadelesinde de takımını yalnız bıraktı.

Sırbistan Milli Takımı kampında sakatlık yaşayan Adem Ljajic, Pepe gibi üst üste ikinci maçta da forma giyemedi.

Uzun süredir sakatlık yaşayan Adriano ise Fenerbahçe, Kayserispor, Atiker Konyaspor, Göztepe, Sarpsborg ve Malmö maçlarının ardından forma hasretini Genk karşısında da sürdürdü.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

26 gün sonra Vodafone Park’ta

Beşiktaş, 26 günlük aranın ardından Vodafone Park’ta taraftarlarıyla buluştu.

Dolmabahçe’deki son maçını 29 Eylül’de Kayserispor’a karşı oynayan siyah-beyazlı ekip; Malmö, Atiker Konyaspor ve Göztepe ile deplasmanda karşılaşmıştı.

Zemin düzelmeye başladı

Beşiktaş’ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Vodafone Park’ın saha zemininde düzelme olduğu gözlendi.

Siyah-beyazlı takım, daha önceki karşılaşmalara göre Genk karşısında daha iyi bir zeminde mücadele verdi.

Beşiktaş-Genk maç sonucu: 2-4

Şenol Güneş’e büyük destek

Siyah-beyazlı taraftarlar, 26 gün sonra Vodafone Park’ta oynanan maçta takımlarını yalnız bırakmadı.

Stadın büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi tezahüratlarla teknik direktör Şenol Güneş’e büyük destek verdi.

YORUM YAZ