MENÜ

Beşiktaş Futbol Komitesi'nden yönetici Ateş'e tepki

Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi, yönetim kurulu üyesi Seyit Ateş'e, oyuncu Muhammed Demirci'nin yenilenen sözleşmesiyle ilgili medyaya yansıyan açıklamalarından dolayı tepki gösterdi.

Beşiktaş Futbol Komitesi'nden yönetici Ateş'e tepki

Futbol komitesi üyeleri Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay imzalarıyla yayımlanan bildiride, siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyesi Ateş’in, Muhammed Demirci’nin yenilenen sözleşmesi ile ilgili gerçek dışı ve futbol komitesini töhmet altında bırakan beyanları hakkında açıklama gereği duyulduğu belirtilerek, "Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri olarak, yedek bir üye hakkında bu açıklamayı yapıyor olmak, bizler açısından son derece üzüntü verici olmakla birlikte, mesai arkadaşlarını töhmet altında bırakan bir üyenin söz konusu beyanları karşısında susmanın daha fazla mümkün olamayacağını belirtmek isteriz" denildi.
Ateş’in, Muhammed Demirci’nin sözleşmesini 350 bin lira bedel ile yenileme konusunda mutabakata varıldığı ancak futbol komitesi tarafından sözleşmenin 600 bin lira bedelle uzatıldığı yönündeki sözleri hatırlatılan açıklamada, "Haberin doğruluğuna ilişkin bilgisine başvurduğumuz Ateş, beyanlarını teyit etmiştir. Kendisine şahsi olarak gereken yanıt verilmiş olmakla birlikte, diğer yönetim kurulu üyelerine iftira niteliğindeki beyanı medya üzerinden kamuoyuna mal olduğu için, işin aslını kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına üzülerek aynı yöntemle paylaşmak kaçınılmaz olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"İddia tamamen gerçek dışıdır"

Açıklamada, yönetim kurulu üyesi Seyit Ateş’in ortaya attığı iddianın tamamen asılsız olduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
"İki ay önce Muhammed Demirci’nin sözleşmesinin yenilenmesi aşamasında, Seyit Ateş’in futbolcumuzla geçmişe dayanan irtibatına hürmeten, bu süreci kendisinin takip edip neticelendirmesini talep ettik. Ancak 2 ay süreyle kendisinden hiçbir geri bildirim alamamış olmamızın yanında, Demirci ailesi defalarca Ateş’in bu süreçte kendileri nezdinde bir muhatap olmadığını, sözleşme sürecini tamamen kendileri ile yürütmemiz gerektiğini bildirdiler. Konuyla ilgili 2 aylık sürede en ufak bir ilerleme sağlanamayıp, kendisinden bir geri dönüş alınmazken, nihai olarak Ateş, Muhammed Demirci ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını da dile getirdi. Bunu takiben yapılan görüşmeler neticesinde oyuncumuz Muhammed Demirci ile kamuoyuyla paylaşıldığı üzere 600 bin lira bedelle sözleşme yenilemesi yapıldı. Dolayısıyla Seyit Ateş’in Muhammed Demirci ile 350 bin lira üzerinde mutabakat sağlamış olduğu tamamen gerçek dışıdır."

"Kulübü zarara uğratmakla itham ediliyoruz"

Bildiride, Ateş’in 3 yıl önce Muhammed Derimci ile yaptığı ve kendilerinin revize ettikleri sözleşmenin, oyuncunun yılda 3 maç oynaması halinde 1 milyon lira ücret alacağı şeklinde olduğu kaydedilerek, "Hal böyleyken, arkasında hangi amacın bulunduğu meçhul söz konusu beyan ile Seyit Ateş’in futbol komitesini kulübü zarara uğratmakla itham ettiği açıktır. Futbol komitesi üyeleri olarak vurgulamak isteriz ki, iddia sahibi yönetim kurulu yedek üyesi Seyit Ateş, iddiasını ispatla yükümlüdür. Aksi takdirde kendisi müfteri konumuna düşmektedir" şeklinde görüş belirtildi.

Sezonun bitmesine 4 maç kala, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan beyanlar ile üretilen polemiklerin, futbolculara, kulübe ve camiaya zarar verdiği dile getirilen açıklama, şöyle sonlandırıldı:

"Futbol komitesi üyeleri olarak şunu belirtmek isteriz ki, söz konusu iddia tamamen asılsızdır. Bu tür polemiklerle kaybedecek zaman ve enerjimiz de yoktur. Göreve geldiğimiz günden bu yana, zararları maddi ve manevi telafi etme yönündeki samimi çabamız, kulübün tek bir kuruşunu dahi ziyan etmemek yönündeki ahlaki duruşumuzdan kaynaklı olağanüstü hassasiyetimiz, sadece Beşiktaş camiası tarafından değil, tüm spor camiasından takdir görmektedir."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ