MENÜ

"Beşiktaş derbide iyi bir sonuç alırsa lig biter"

Eski Beşiktaşlı futbolcu Koray Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak siyah-beyazlı ekibin, derbiden iyi bir skorla ayrılması durumunda şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacağını söyledi.

"Beşiktaş derbide iyi bir sonuç alırsa lig biter"

Koray Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Şubat Pazartesi günü Kadıköy’de oynanacak derbi mücadelesinin, Süper Lig’in bu sezonki en önemli maçı olduğunu belirtti.

Siyah-beyazlı ekibin geride kalan iki sezonda şampiyonluğu tecrübesizliği sebebiyle kaybettiğini savunan Avcı, "Bu sezon artık olgunlaştılar. Eğer Beşiktaş derbide iyi bir sonuç alırsa lig biter" dedi.

Avcı, Fenerbahçe’nin son 2-3 haftadır karşılaşmaların ilk yarım saatini çok iyi oynadığını vurgulayarak, "Bu yarım saati atlatırsa, Beşiktaş’ın maçı iyi bir sonuçla bitireceğini düşünüyorum. Bu şekilde olacağına da gönülden inanıyorum. Yenmek çok önemli değil. Beşiktaş eğer orada Fenerbahçe’ye yenilmezse yolun yüzde 50’sini, 60’ını bitirmiş olur" şeklinde konuştu.

"Alınacak bir galibiyet, benim için de iyi olacak"

Ligde, 2004-2005 sezonunda oynanan ve Beşiktaş’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendiği son maç olan 4-3’lük mücadelede galibiyet golüne imza attığının hatırlatılması üzerine Koray Avcı, şunları kaydetti:

"Güzel bir maçtı ama en son galibiyet olması açısından o talihsizliği de üzerimde hissetmeye başladım. Alınacak bir galibiyet, benim için de iyi olacak. Kadrolara baktığımda, bu sezonki maçtan çok ümitliyim. Dediğim gibi ilk yarım saati atlatırlarsa, kendilerini de beni de bu baskıdan kurtarmış olurlar."Beşiktaş, Koray Avcı’nın golüyle 4-3 kazandığı karşılaşmadan sonra Fenerbahçe’yle Kadıköy’de yaptığı 11 lig maçının 7’sini yitirirken, 4’ünde berabere kaldı ve galibiyet elde edemedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ