MENÜ

Beşiktaş-Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de kalan 9 haftada bütün planlarını şampiyonluk üzerine yapan Beşiktaş, bugün Başakşehir'le karşı karşıya gelecek. Oyuncularını, “Kimse bu maça, galibiyetten başka bir düşünceyle çıkmasın” sözleriyle hazırlayan Bilic, rakibini, Senegalli yıldız Demba Ba'yla yıkmayı planlıyor.

Beşiktaş-Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon gözünü zirveye diken Siyah-Beyazlılar, şampiyonluk yolundaki kritik 9 haftalık periyoda, bugün oynayacağı Başakşehir karşılaşmasıyla başlayacak. Kalan haftaları kayıpsız geçip 27 puan toplamayı planlayan Kara Kartal, bu doğrultudaki ilk virajda son 5 maçta bileği bükülmeyen rakibini kendi evinde devirip yükselişe geçmek istiyor. Kritik mücadeleye oyuncularını, “Fenerbahçe derbisinde kaybettiğimiz 3 puan, kalan dönemdeki son kaybımız olsun. Kimse Başakşehir maçına, galibiyetten başka bir düşünceyle çıkmasın. Bu yarışta artık 1 puan bile kaybetme lüksümüz yok. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray’la kıyasıya rekabet halinde olduğumuz dönemde artık taraftarımız ve camiamızı üzmeye hakkımız yok” sözleriyle hazırlayan Bilic’in, bu konuda sık sık telkinlerde bulunduğu öğrenildi.

Demba Ba’ya özel ilgi

Süper Lig’e milli maçlar nedeniyle verilen arada; Cenk Gönen, Cenk Tosun, Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson ve Mustafa Pektemek’in takıma dönmesi sebebiyle neşesi yerine gelen Bilic’in, oyuncularının çalışmalardaki etkili görüntüleri sebebiyle mutlu olduğu bildirildi. Özellikle takımın Senegalli yıldızı Demba Ba’nın yükselen form grafiği nedeniyle keyiflenen Hırvat hocanın, oyuncusuyla özel bir görüşme yaparak, “Senden çok şeyler bekliyoruz. Şampiyonluk için senin atacağın goller belirleyici olacak” sözlerini sarf ettiği ifade edildi.

Kartal’da 3 eksik var

Siyah-Beyazlılar, bugünkü Başakşehir mücadelesine 3 oyuncusundan yoksun olarak çıkacak. Kadıköy’de önceki hafta oynanan Fenerbahçe derbisinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Veli Kavlak, bu akşamki mücadelede takımını yalnız bırakacak. Öte yandan yine bu derbide sakatlanan kaleci Tolga Zengin ve ayağındaki problemi atlatmasına rağmen antrenman eksiği bulunan Alexander Milosevic, Başakşehir’e karşı forma giyemeyecek.

Başakşehir’de Semih yok

Bu akşam Beşiktaş’la kendi sahasında karşılaşacak olan Başakşehir’de, 3 önemli eksik bulunuyor. Abdullah Avcı’nın öğrencilerinde, kart cezalısı konumunda bulunan Uğur Uçar, forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığı bulunan takımın değişilmez isimlerinden Rajko Rotman ve Turuncu-Lacivertliler’de attığı 9 golle bu alanda İstanbul temsilcisinin en önemli ismi konumunda bulunan Semih Şentürk, sakatlıkları sebebiyle sahada olmayacak.

Kendi evinde yabancı!

Vodafone Arena’daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle geçen sezondan beri iç saha maçlarına başka statlarda çıkan Siyah-Beyazlılar, bugün Başakşehir’i Fatih Terim Stadı’nda ağırlayacak. Bu sezon iç saha maçları için birçok kez bu stadı kullanan Kara Kartal, bugün ev sahibi statüsünde burada 3’üncü karşılaşmasına çıkacak. Beşiktaş, Turuncu-Lacivertliler ile yaptığı anlaşma gereği, normal şartlarda kendi evinde oynaması gereken maçı, rakibinin sahasında oynayacak.

Kartal’ın Başakşehir’e şansı tutmuyor

Süper Lig’de bugün Başakşehir’le karşılaşacak Beşiktaş, bu rakibine karşı sıkıntı yaşıyor. Siyah-Beyazlılar, eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı 15 resmi maçtan sadece 3’ünü kazanabildi. İki ekip arasında 13’ü Süper Lig, 2’si de Türkiye Kupası’nda olmak üzere geride kalan 15 resmi maçtan 4’ünü Başakşehir, 3’ünü Beşiktaş kazandı, 8 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Taraflar arasındaki son 6 resmi maçtan 5’i berabere biterken rekabette Başakşehir toplam 19, Beşiktaş ise 18 gol attı.

Muhtemel 11'ler

STAT: Fatih Terim
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Mete Kalkavan

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Necip, Ersan, Motta, Atiba, Tolgay, Gökhan, Sosa, Olcay, Ba.

Başakşehir: Volkan, Rızvan, Epureanu, Yalçın, Ferhat, Sedat, Mahmut, Mossoro, Visca, Doka, Perbet.

Haberin Devamı
YORUM YAZ