MENÜ

Beşiktaş - Antalyaspor maç sonucu: 3-0

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, sahasında lig sonuncusu Antalyaspor'u Aboubakar ve Anderson Talisca'nın (2) golleriyle 3-0 mağlup etti. Kara Kartallar Şampiyonlar Ligi'ndeki İtalya zaferinin ardından ligde de 3 puanı aldı. Beşiktaş bu galibiyetle zirve yarışında yara almadan devam etti.

Beşiktaş - Antalyaspor maç sonucu: 3-0

Çarşamba günü İtalya deplasmanından 3 puanla dönen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi dönüşünde Antalyaspor'u konuk etti. Akdeniz temsilcisini Aboubakar ve Talisca'nın(2) golleri ile 3-0 mağlup eden Beşiktaş, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftayı galibiyetle değerlendirdi ve puan farkını 3'e çıkardı.

Maçtan dakikalar;

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Antalyaspor ile karşılaşıyor. Maç hakem Barış Şimşek'in düdüğü ile başladı.

Mücadelenin ilk şutu ev sahibi Beşiktaş'tan geldi. Henüz 45. saniyede Gökhan Gönül'ün ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan yapmış olduğu vuruş auta gitti. 3. dakikada Atiba orta sahada kaptırdığı faul yaptı ve sarı kart gördü.

İlk tehlikeli atak Antalya'dan

9. dakikada Talisca'nın kaptırdığı top sonrası Tosic topu kornere attı. Antalyaspor'un kullandığı kornerde ara dşrekte Celutska net pozisyonda topu dışarı yolladı.

Fabri golü önledi

11. dakikada Antalyaspor'da Motta ceza sahası içi sol çaprazdan vurdu, Fabri gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikası geride kalırken, topa daha çok hükmeden takım ev sahibi Beşiktaş oldu. Konuk Antalya ise kontrataklarla gol aradı.

Aboubakar denedi olmadı

31. dakikada Gökhan Gönül'Ün kullandığı taç ataşında Aboubakar, vücut çalımıyla rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girmeden şutunu yaptı ancak kaleci Ferhat topu kurtardı.

34. dakikada Quaresma rakibini çalımladı ve sağdan ortaladı, Aboubakar ceza sahasında kafa vuruşunu yaptı, top kalecide kaldı.

44. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında Cenk Tosun yerde kaldı ve hakem Barış Şimşek faul kararı verdi. Talisca'nın şutunda top direkten auta çıktı.

Aboubakar'dan harika gol!

45. dakikada Antalyaspor tam atağa çıktığı anda Tosic, harika bir müdahale ile topu aldı ve Aboubakar'a pasını verdi. Sol kanatta topla buluşan Aboubakar ceza sahasına girmeden harika bir vuruş yaptı ve topu kalecinin sol tarafından ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi.

İlk yarı 1-0 sona ererken golden sonra Antalyasporlu futbolcular mücadelenin hakemi Barış Şimşek'e Tosic'in yaptığı hareketin faul olduğunu öne sürerek itiraz etti. Kırmızı-Beyazlı futbolcular itirazın şiddetini artırınca hakem Diego Angelo'ya direk kırmızı kart, Eto'o ve Deniz Kadah'a ise sarı kart gösterdi. Rıza Çalımbay'ın yardımcısı da tiribüne gönderildi.

Tosic net golü kaçırdı!

İkinci yarıya Beşiktaş, pozisyonla başladı.

50. dakikada Talisca'nın uzak köşe direğine doğru yaptığı ortada kaleci Ferhat hatalı çıkış yaptı ve Tosic arka direkte kafa vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.

60. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Quaresma'nın güzel ortasında Tosic'in kale içine indiridği topta Aboubakar'ın şutu üstten auta gitti.

64. dakikada Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini yaptı ve Cenk Tosun yerine Necip Uysal oyuna girdi. 70. dakikada ise Tolgay çıktı yerine Caner Erkin girdi.

Talisca'dan kafa golü

72. dakikada Beşiktaş, yarı sahasından seri paslaşmalarla çıktı. Antalya yarı sahasında da hızlı paslarına devam eden Siyah-Beyazlılar, sağ kanatta boş durumda bulunan Quaresma ile topu buluşturdu, Portekizli'nin güzel ortasında ceza sahası içinde Talisca'nın kafa vuruşu ile skor 2-0'a geldi.

Quaresma karşı karşıya kaçırdı

80. dakikada yarı sahasından hızlı çıkan Beşiktaş'ta Talisca'nın uzun pasında Quaresma kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunu Ferhat kurtardı. 70. dakikada oyuna giren Caner sakatlandı ve yerini Ömer'e bıraktı.

Aboubakar asist Talisca gol

2-0'dan sonra oldukça rahatlaya Beşiktaş'ta sol kanatta ilk gole adını yazdıran Aboubakar, Talisca'ya güzel bir asist yaptı ve skor 3-0 oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, 3 puanı 3 golle aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ