MENÜ

Beşiktaş - Antalyaspor

Beşiktaş, Ankaragücü ve Bursaspor'un ardından evinde Antalyaspor'u 1-0 yenerek üst üste 3. maçını kazandı.

Beşiktaş - Antalyaspor

Haberin Devamı

Beşiktaş, İnönü’deki Antalyaspor maçında şov bekleyen taraftarına, stres dolu bir 90 dakika yaşattı. Geçen hafta
Bursa’yı yıkan 11’den 7 futbolcunun değişmesi bunda önemli bir rol oynadı.

İlk 3 haftada 2 galibiyet alan Şifo’nun ekibi daha organizeydi. Gecenin en güzel hareketine, penaltıyı şık bir vuruşla ağlara yollayan Simao imza attı. O golle birlikte Kartal da 3 puanı alıp sahadan uçtu, gitti!

Aman İngilizler duymasın!

Beşiktaş’ta Guti, Almeida, Sivok, Ekrem gibi oyuncular yoktu. Kafalarda ise perşembe günü deplasmanda oynanacak olan Stoke City maçı vardı. Maça iyi başlayan Kartal, penaltıdan golü de buldu. Ne olduysa bundan sonra oldu. Takım resmen durdu! Konuk Antalyaspor yüklendikçe yüklendi. Farkı arttırıp rahatlamak isteyen, Siyah-Beyazlı ekip, pozisyon da buldu, atamadı. Ecel terleri dökerek üç puanı alırken, son dakika içinde Necati’nin kafasını Cenk tuttu. Yüreği ağzına gelen tribünler ‘ohh’ çekti. İki haftadır kötü oynayıp kazanmasını bilen Beşiktaş, UEFA maçı öncesi moral buldu.

Haberin Devamı

Kartal golü attı...

Önce Şifo Mehmet’i tebrik etmek lazım. İmkanlar ölçüsünde taş gibi takım yaratmış. Çok iyi pas yapan, koşan, fazla yaratıcı olmasa da, rakibi ‘ısıran’ ekip kurmuş. Ancak kanatları ve forveti finallerde etkisiz kaldığı için gole gitmekte zorlandı. Bursa’da tarihi bir skor elde edip taraftarlarını sevindiren Kartal ise, çok diri başladığı maçta gol de buldu. Fakat her geçen dakika oyun üstünlüğünü rakibe kaptırıp, farkı arttırmaktan geri düştü. Daha dokuzuncu dakika dolarken Ali Turan, Veli’yi indirdi. Penaltı atışında Simao ağları havalandırdı: 1-0. Antalyaspor beraberlik için yüklendi. 15’te Egemen’in hatasında, Kerem bomboş durumda topu yan ağlara vurdu. 29 da ise Necati ortaya çıkardı, Musa boş kaleye dokunamadı. Karşılıklı atak girişimleri sonuç vermeyince ilk yarıda başka gol çıkmadı. İkinci yarıda Beşiktaş orta sahası her topu kaybetti. Başta Necip olmak üzere, Veli, Simao ve
Holosko topu ya dışarı attılar, ya da rakibe. Yalnız kalan Ernst savaşırken, savunma da zor anlar yaşadı. Kendisinden çok şeyler beklenen Simao, attığı penaltı dışında oyuna ağırlığını koyamadı. Carvalhal’ın bu alana Fernandes takviyesi biraz olsun rahatlama sağladı. Bu yarıda Veli ve Edu uygun durumda golü yapamadılar.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ