MENÜ

'Beşiktaş 15 dakikada yerle bir etti'

Beşiktaş, Süper Lig'in erteleme maçında deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, bu mücadeleyi değerlendirdi.

'Beşiktaş 15 dakikada yerle bir etti'

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Hürriyet yazarı Uğur Meleke, bu dev karşılaşmayı yorumladı...

İLK 11'LER: BEŞİKTAŞ'IN ZAYIF HALKASI GÖBEĞi

Beşiktaş'ta Alexis-Marcelo'nun yokluğunda üstünde durulması gereken ikilinin Tosic-Necip değil, Tosic-Beck olması gerekirdi diye düşünüyorum. Bugün Beşiktaş'ın zayıf halkası şüphesiz göbeği. Geçen yıl Necip'li savunmayı darmadağın eden De Sutter'in esasında ne kadar bitik olduğunu bu yıl Bursa'da gördük. Beşiktaş'ın en büyük kozu ise sezonun geri kalanında patlama yapmasını beklediğim Kerim Frei'ın iki maç üst üste 11'de olması.

Trabzon'da da kesinlikle zayıf halka savunmanın göbeği. Douglas'ın olağanüstü sorumsuzluklarla gördüğü kartlardan sonra artık Trabzon için bir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Orada da savunmanın göbeğinde Cavanda tercihi olabilirdi. Trabzon'un en büyük kozu ise Muhammet-Cardozo ikilisinin bir arada oynayacak olması. Bence birbirlerini tamamlayacak bir ikili.

İLK 25 DAKİKA: GÖBEKLER TAHMİN ETTİĞİMİZ GİBİ!

Maçın başında tahmin ettiğimiz gibi savunma göbeği aksaklıklarından pozisyonlar doğdu: Douglas'ın manasızca rakibe teslim ettiği topta Gomez'in golünü Mustafa'nın kolu engelledi. Net penaltıydı. Necip-Quaresma anlaşmazlığından da Trabzonspor'un bulduğu pozisyon kaçtı. Maçın ilk 23 dakikasının sürprizi ise Atiba'nın durağan oyunu ve Muhammet'in etkili kontra ataklara çıkışı. Muhammet'in yeni rolünde başarılı olacağı gözüküyor kesinlikle.

26-45. DAKİKA: HAKEMİN 3 HATASI VARDI

Çılgın bir ilk yarı izledik. İki takım da orta sahaları yürüyerek geçtiler. Atiba'nın yorgunluk belirtileri var. Oğuzhan da yüzde yüz sağlıklı değil. Beşiktaş'ın orta sahasının bu sezonki en geçirgen günü olabilir bu.

Yine de Beşiktaş'ın ilk yarıda verilmeyen bir penaltısı bir de geri pas fırsatı var. Hakem çok kötü bir ilk yarı geçirdi. Bir Mustafa Yumlu penaltısı, bir Cavanda kaleciye pası, bir de Quaresma'ya çıkmayan sarı kart hatası var. Quaresma ile Yusuf arasında ligin ilk yarısından kalan husumet devam ediyor gibi. Maçın ikinci yarısında kırmızı kart ihtimali en yüksek iki oyuncu Quaresma ve Yusuf.

İki hocanın devrede yapacakları en iyi hamle Quaresma ve Yusuf'u karşı karşıya oynatmaktan kurtarmak olabilir. Şenol Güneş'in Kerim'le Quaresma'nın yerini değiştirmemesine şaşırdım doğrusu. Mandıralı'nın işleri düşündüğü gibi gidiyor ama savunmada Douglas olduğu sürece el bombasıyla oynuyor bordo-mavililer.

46-70. DAKİKALAR ARASI: O DEĞİŞİKLİK '0-0 RAZI OLMA' MESAJI

Trabzon'un Sefa-Cardozo değişikliği sadece basit bir oyuncu değişikliği değil, takıma da 0-0'a razı olma mesajı gönderdi gibi. Beşiktaş topla oynama oranını artırıyor, maçın sonuna kadar daha da artırabilirler. Beşiktaş'ın topla oynama oranını artırmasına rağmen çok net pozisyon bulamamasında ikinci devrede Quaresma'nın düşüşünün etkisi var. Güneş Quaresma'yı Yusuf'un karşısından alarak rahatlatmak istedi ama Portekizli oyuncu yorgun gibi. Oyunun yönünü Kerim belirliyor daha çok. Ve Güneş çok kısa süre içinde Cenk Tosun'u sahaya sürmeli liderlik istiyorsa.

Beşiktaş'ın yorgunluğunda rakibinden bir gün eksik dinlenmesinin bence etkisi var. Trabzon Cuma, Beşiktaş Cumartesi oynadı. Ve Beşiktaş'ta Rize'de oynayan aynı 8 oyuncu yine 11'de. Bildiğimiz Beşiktaş'ın biraz altındalar fizik olarak.

71-90. DAKİKALAR ARASI: 15 DAKİKADA YERLEBİR ETTİLER

Trabzon'un Sefa-Cardozo değişikliği sonrası mental olarak maçı bitirdiğini söyleyebiliriz. Beşiktaş'ta da o kadar kaliteli oyuncular var ki, maçın fişini çektiğini sanan bir takımı 15 dakikada yerlebir edebiliyorlar. Ettiler de.

Beşiktaş'ın geniş ve kaliteli ön tarafında Gomez'den söz etmeye gerek yok. Mercedes gibi. Güvenilir, düzgün ve kaliteli. Ama sezonun yeni yıldızı Kerim Frei olacak gibi. Sezonun belki de en güzel asistini yaptı. Ve şampiyonluk yarışına direkt tesir etme potansiyeli var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ