MENÜ

Bernstein: Dünya Kupası'na gitmeyin

Eski İngiliz Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein, rüşvet ve yolsuzlukla suçladığı Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'nı düzenlemesinin etik olmadığını, güçlü ülkelerin boykota giderek tepkilerini ortaya koymaları gerektiğini açıkladı.

Bernstein: Dünya Kupası'na gitmeyin

Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası ile ilgili flaş bir boykot çağrısı geldi. Adı rüşvet ve yolsuzlukla anılan fakat FIFA Etik Komitesi tarafından aklanan Rusya’yı ve kötü yönetiminden dolayı FIFA’yı ağır bir biçimde eleştiren eski İngiltere Federasyon Başkanı David Bernstein, Avrupa ülkelerinin turnuvayı boykot etmesi gerektiğini açıkladı. Bernstein, “Herhangi bir adım atılmazsa, İngiltere Dünya Kupası’ndan çekilme fikrini düşünmeli. Ancak bir ülke böyle bir boykot için yeterli olmaz. Federasyonda olsam UEFA’ya üye diğer ülkeleri bu konu hakkında cesaretlendirmek için her şeyi yapardım. Bizim tarafımızda yer alacak birçok ülke olacağına eminim” ifadelerini kullandı.

‘Devler olmadan turnuva olmaz’

Boykot çağrısının olumlu sonuçlanabileceğini kaydeden Bernstein, “UEFA’ya üye 54 ülke bulunuyor. Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve Hollanda hepsi güçlü ülkeler. Bu takımlar olmadan bir Dünya Kupası düşünülemez. Boykot yönünde bir karar alırlarsa, FIFA üzerinde etki yaratabilirler” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ