MENÜ

Berk Demir: "Barcelona tecrübeli oyuncularıyla kazanmayı bildi"

Turkish Airlines EuroLeague'in 4. maç döneminde temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen, Barcelona Lassa'ya sahasında 79-71 mağlup olurken dikkat çekici bir performans sergileyen Berk Demir, maçın ardından FANATİK'e konuştu.

Berk Demir: "Barcelona tecrübeli oyuncularıyla kazanmayı bildi"

Turkish Airlines EuroLeague'in 4. maç döneminde temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen, Barcelona Lassa'ya sahasında 79-71 mağlup olurken Berk Demir; 17 dakikada 8 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top çalmayla maç içinde ivmeyi temsilcimiz lehine değiştiren isimlerdendi.

Haberin Devamı

Darüşşafaka'nın yeni transferi maçın sonunda görüşlerini FANATİK'e aktardı:

"Maçın genelinde iyi savaştık ama son periyotta çok fazla hücum ribaundu verdik. Düzenden çıktığımız sekanslar olsa da bu anlarda mücadelemiz bizi oyunda tuttu. Ancak son bölümde Barcelona; tecrübeli, buraları oynamayı bilen oyuncularıyla kazanmayı bildi. "

Bugün maçın adamı Chris Singleton olsa da maç içinde seninle eşleştiği bölümlerde aynı etkiyi gösteremediğini gördük. Kendi mevkinde Avrupa'nın en iyi oyuncularından birini başarılı şekilde savunmuş oldun, neler hissediyorsun?

Açıkçası ilk yarıda, takım düzenlerinden kaynaklı olarak rahat atışlar buldu. Tabii ki üst seviye, kaliteli bir oyuncu. Ben de oyuna girdiğimde elimden geleni yaptım, kısmen de olsa başarabildiğimi düşünüyorum. Fakat elbette önemli olan kazanmak, günün sonunda takımınız galip gelmediyse bunların pek bir anlamı kalmıyor.

Haberin Devamı

Berk Demir: Barcelona tecrübeli oyuncularıyla kazanmayı bildi

Elbette asıl hedef galibiyet ama bugünkü performansının özgüven kazanman açısından önemli bir yer teşkil edeceğini söyleyebiliriz sanırım. Bu noktada düşüncelerin neler?

Şüphesiz! Gerçi bugünkü basketlerden birini geri sahadan attım, o biraz bonus oldu. Bunun dışında maç boyunca kendimi hazır tutmaya çalıştım. Nitekim ilk şutu sokunca da özgüvenim yerine geldi. Takımıma gücüm yettiğince katkı vermeye çalıştım.

Karşı sahadan attığı şutu sokabilmek için oyuncuların idmanda bile iddiaya girdiği oluyor. Bunu bir EuroLeague maçında yapmış olmak nasıldı? Kariyerinde böyle bir şey ilk kez olmuştur diye tahmin ediyorum.

Beş yıl önce, Anadolu Efes genç takımından oynarken bunun neredeyse bire bir aynısı olan bir pozisyon vardı. O zaman da Beşiktaş'a karşı şutu sokmuştum. Aynısının bir EuroLeague maçında başınıza gelmesi müthiş bir şey ki keşke galibiyete de yetseydi. Maalesef mağlubiyetimizden dolayı bu basketi biraz buruk bir şekilde hatırlayacağım.

Gençalp Kozan

YORUM YAZ