MENÜ

Beraberiğge geliyorlar

Fenerbahçe teknik patronu, kritik 90 dakika öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Ankaragücü Kadıköy'de beraberlik için oynayacaktır. Bu izlenimi alıyoruz” ifadesini kullandı.

Beraberiğge geliyorlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman dünkü antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı. Ligin ilk yarısında Trabzonspor’la aralarında olan ciddi bir puan farkını kapattıklarına dikkat çeken Kocaman, “Biz sadece kendi işimize odaklandık” ifadesini kullandı. Emenike ile ilgili bir soruya, “Şu anda ne Emenike ne de Bülent Ataman konusu umurumda değil. Emenike beğendiğim bir oyuncu ama bu konuya girmeye niyetim yok. Derdimiz Ankaragücü” yanıtı veren Kocaman’ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

‘Esas motivasyon önde olmak’

“Rekor kırmak herkes için haz verici bir şey. Buradaki esas motivasyon kaynağı, önde olmak. Zaten Trabzon’la girdiğimiz şampiyonluk yarışı da rekoru kırmak zorunda olduğumuz izlenimini veriyor. Ligin ikinci yarısında 43 puan topladık ve bu durum hâlâ böyle atbaşı gidiyor. 1988-89 kadrosu efsane kadrolardan biri. Ama bu kadro da rekor kırmayı başardığı gün efsane olacaktır.

‘Değişimi sahada göstereceğiz’

Kadromuz Ankaragücü ve Sivas maçlarını kaldıracak güçte. Kaybedilen 2 şampiyonluğu aklımıza dahi getirmiyoruz. Ankaragücü, beraberlik için oynayacaktır. Bu izlenimi alıyoruz. Ankara’daki maçların biri öne geçtiğimiz, diğeri de sezonun en olumlu topunu oynadığmız maçtı. Ama sonu kötü bitti. İkinci yarıdaki Fenerbahçe ile ilk yarıdaki Fenerbahçe aynı değil. Pek çok şey değişti. Nelerin değiştini sahada göstereceğiz. Bizi yolumuzdan çevirmek istemelerini de gayet normal karşılıyoruz. Bu travmayı 2 defa yaşadık. Şampiyonluğu geçen sene son maçta yitirdik. Bu sezon Avrupa’dan elendik, Türkiye Kupası’ndan elendik, 9 puan geriden geldik ve ayağa kalktık.

Haberin Devamı

‘Trabzonspor, yarışı bırakmadı’

“Şampiyonluk yarışındaki rakibimiz Trabzonspor yarışı bırakmadı. Bizim çıkışımız, onlar açısından sürpriz olmuştur. Bu kadar da uzun süreli galibiyet serisinden sonra, rakibimizden ayrılamamak bizim için de sürpriz oldu. Son 2haftaya nefes nefese girilecek gibi gözüküyor.”

Taraftara geç kalan teşekkür

“Özellikle Galatasaray maçının ardından, taraftarlarımıdan müthiş bir destek geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında 1-0’dan sonra oyunun kilitlendiği anlarda taraftar katkısı müthiş bir güç verdi. Taraftara teşekkür etmeyi unutmuştum maçın ardından. Şimdi ediyorum. Fenerbahçe’nin en büyük gücü taraftardır.”

Can Gebetaş

YORUM YAZ