MENÜ

'Benteke 32 milyon Pound!'

Büyük takımların transfer listesinde yer alan Christian Benteke'nin satın alma opsiyonu dudak uçuklatıyor.

'Benteke 32 milyon Pound!'

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'da forma giyen Belçikalı golcü Christian Benteke, gösterdiği performansla büyük takımların iştahını kabartırken, sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu, takımları zora sokacak gibi görünüyor.

Aston Villa menajeri Tim Sherwood yaptığı açıklamada, ''Benteke'nin mukavelesinde 32.5 Milyon Pound satın alma opsiyonu var. Bu konuda benim yapabileceğim hiçbir şey yok. Bu bedeli ödeyen takım Benteke'yi transfer edebilir'' ifadelerini kullandı.

Benteke'nin 2 sene önce imzaladığı kontratta böyle bir maddenin olduğunu, genç oyuncuyu transfer etmek için girişimlerde bulunan Liverpool kulübünün de bilmediği ortaya çıktı.

Aston Villa kulübü, 3 sene önce Benteke'yi Belçika'nın Genk kulübünden 7 Milyon Pound'a transfer etmişti.

Tim Sherwood: 1 sene bekle seni Real'e göndereyim'

Benteke'nin başka bir takıma transferi konusunda acele etmemesine dikkat çeken Sherwood, ''Euro 2016'da oynamadan transfer yapmamalı bence. Gelecek sezon 20-30 gol kaydettikten ve Belçika milli takımında başarılı olduktan sonra dünyanın en iyi takımlarına gidebilir. Benteke'de bu potansiyeli görebiliyorum. Şu anda Benteke'den tek isteğim bizi finale taşıdığı gibi Federasyon kupasını kazandırması'' diyerek sözlerini tamamladı.

Edip Adanır / Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ