MENÜ

Benjamin Tetteh kimdir, nereli, kaç yaşında? Benjamin Tetteh hangi takımlarda oynadı? Benjamin Tetteh'in maaşı ne kadar?

Hızı ve tekniği ile Süper Lig'de dikkat çeken forvet oyuncularından olan 1.93 boyundaki Benjamin Tetteh attığı gollerle Yeni Malatyaspor'a kritik puanlar kazandırmıştır. Oyuncunun şuan ki bonservis bedeli güncel olarak 1.7 Milyon Euro’dur. Sağ ve sol ayağını da etkili bir şekilde kullanabilen Benjamin Tetteh forvet arkası ve sol kanatta da forma giyebilmektedir. Benjamin Tetteh kimdir, nereli, kaç yaşında? Benjamin Tetteh hangi takımlarda oynadı? Benjamin Tetteh'in maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Benjamin Tetteh kimdir, nereli, kaç yaşında? Benjamin Tetteh hangi takımlarda oynadı? Benjamin Tetteh'in maaşı ne kadar?

Süper lig kariyerine yeni başlamış olan Afrika kökenli futbolcular bulunmaktadır. Benjamin Tetteh de o futbolculardan yalnızca 1 tanesidir. Hızı ve tekniği ile Süper Lig'de dikkat çeken forvet oyuncularından olan Benjamin Tetteh attığı gollerle takımına kritik puanlar kazandırmıştır. Benjamin Tetteh süper ligde Anadolu kulüplerinde forma giymektedir. Süper ligde kiralık olarak forma giyen futbolculardan bir tanesidir. Benjamin Tetteh 1.93 metrelik boya sahiptir. Santrafor bölgesinde forma giyen Benjamin Tetteh etkili kafa vuruşları ile bilinmektedir. Benjamin Tetteh’in kariyerinde iki tane de kupası bulunmaktadır. Oyuncunun şuan ki bonservis bedeli güncel olarak 1.7 Milyon Euro’dur. Sağ ve sol ayağını da etkili bir şekilde kullanabilen Benjamin Tetteh forvet arkası ve sol kanatta da forma giyebilmektedir. 2021 yılı itibari ile de süper ligde forma giymekte olan kiralık bir futbolcudur.

Haberin Devamı

Benjamin Tetteh nereli?

Benjamin Tetteh Gana’nın Accra şehrinde doğmuştur. Gana asıllı bir futbolcudur.

Benjamin Tetteh kaç yaşında?

Benjamin Tetteh 1997 yılında doğmuştur. 23 yaşındadır.

Benjamin Tetteh Süper Lig'de sadece Yeni Malatyaspor forması giymiştir.

Türkiye'ye Hangi Takımdan Geldi?

Türkiye’ye Çek Cumhuriyeti takımlarından olan Sparta Prag takımından gelmiştir.

2021'de Hangi Takımda Oynuyor?

2021 yılı itibari ile Yeni Malatyaspor’un kiralık sözleşmeli oyuncusudur. Yeni Malatyaspor’da forma giymektedir.

Benjamin Tetteh'in maaşı ne kadar?

Benjamin Tetteh Yeni Malatyaspor’dan yıllık 700 bin Euro kazanmaktadır.

Benjamin Tetteh kimdir?

Benjamin Tetteh Afrika ülkelerinden olan Gana ülkesinde doğmuştur. Çocukluğu bu ülkede geçmiştir. Benjamin Tetteh ilk olarak gençlik kariyerine 2013 yılında başlamıştır. Tudu Mighty Jets takımı ile birlikte altyapıya başlayan Benjamin Tetteh burada göstermiş olduğu performans diğer kulüpler tarafından da beğenilmiştir. 2014 – 2015 yılları arasında da Dreams adlı kulüpte alt yapı kariyerine devam etmiştir. Benjamin Tetteh’e ilk olarak profesyonel sözleşme teklifi eden kulüp Standard Liege kulübü olmuştur. 2015 yılında böylelikle Benjamin Tetteh ilk kez profesyonel kariyerine başlamış oldu.

Haberin Devamı

Benjamin Tetteh Standard Liege ile 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Belçika liginde 16 maçta forma giyen Benjamin Tetteh 2 gol atmıştır. 2016 – 2017 yılları arasında tecrübe kazanması için Slovacko adlı Slovakya ekibine kiralanmış olan Benjamin Tetteh burada 13 maçta forma giyerek 1 gol atmıştır. Benjamin Tetteh Benjamin Tetteh daha sonra ise Çek Cumhuriyeti ekiplerinden Bohemians kulübüne kiralık olarak gönderilmiştir. Ücretsiz bir şekilde bu kulübe kiralanan Benjamin Tetteh 20 maçta forma giymiş ve 2 gol atmıştır. Benjamin Tetteh 2018 yılında boşta kalmıştır. Oyuncu ile 2018 yılında Sparta Prag ilgilenmiş ve sözleşme teklif etmiştir.

Buna göre Benjamin Tetteh Sparta Prag ile birlikte 2018 yılında 4 yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Çek Cumhuriyeti liginde forma giymeye başlayan Benjamin Tetteh 65 maçta sahne alarak 18 gol atmıştır. Benjamin Tetteh’i daha sonra süper lig kulübü olan Yeni Malatyaspor istemiştir. Yeni Malatyaspor’un teklifini kabul eden Benjamin Tetteh bu kulüpte 2020 yılından itibaren oynamaya başlamıştır. Yeni Malatyaspor bu kiralık transfer için kulübüne 650 bin Euro bonservis bedeli ödemiştir. Yeni Malatyaspor forması ile şuana kadar 8 maçta forma giymiş olan Benjamin Tetteh süper ligde de 1 gol atmayı başarmıştır. Genç oyuncu etkili fizik gücü ile süper ligde ön plana çıkmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

Benjamin Tetteh süper ligde 19 numaralı formayı giymektedir. Oldukça hızlı ve kafa vuruşlarında etkili bir futbolcu olmuştur. Şuan da ise kariyerine Yeni Malatyaspor ekibinde sürdüren Ganalı futbolcu 2021 yılının Haziran ayına kadar Yeni Malatyaspor forması giyecektir.

Benjamin Tetteh’in Milli Takım Kariyeri

Benjamin Tetteh ilk kez milli takım forması ile 2015 yılında tanışmıştır. Gana milli takımlarından olan Gana U20 takımı ile 4 maça çıkan Benjamin Tetteh 1 gol atmayı başarmıştır. Ayrıca ilk olarak ise Gana U17 takımı ile maçlara çıkmıştır. Gana U17 ile 9 maçta forma giyen Benjamin Tetteh 5 gol atmıştır. Son olarak ise Benjamin Tetteh Gana u23 takımı ile maçlara çıkmaya başlamıştır. Benjamin Tetteh bu maçlarda da 1 kez forma giyme şansı elde etmiştir. Gana U23 takımı ile şuana kadar gol kaydedememiştir. Benjamin Tetteh şuana kadar Gana a milli takımında hiç forma giyememiştir.

YORUM YAZ