MENÜ

Benfica, Abdülkadir Ömür için Trabzon'a geliyor

Portekiz ekibi Benfica, Trabzonspor'dan Abdülkadir Ömür için çıldırıyor... Benfica’nın kurmayları Türkiye’ye gelecek, bizzat Başkan Ahmet Ağaoğlu ile görüşecek. Teklife 15 milyon Euro’ya ek olarak bir oyuncu ve bundan sonraki süreçte birlikte çalışma projeleri de eklenecek. Ağaoğlu’nu zor karar bekliyor.

Benfica, Abdülkadir Ömür için Trabzon'a geliyor



Trabzonspor’un yakın geçmişine damga vurdu, Türk futbolseverleri yeni tanıdı ama Abdülkadir’in öyküsü çoktan başlamıştı. Onu hem alt yaş milli takımlarını takip eden hocalar, izleme-araştırma ekipleri hem de menacerler keşfetmiş, bir yıldızın serüvenine tanıklık etmişti.

Bordo- Mavililer’in yeni yıldızı Hami Mandıralı zamanında az süreler alarak başladı, Ersun Yanal döneminde ise yetenekleri için doğru podyumu buldu. Sevildi. Takımdaki abileri, Onur ve Burak başta olmak üzere destek oldu, Ahmet Çubukçu gibi özel bir abisi sayesinde A Takım’a iyice tutundu.

Tanıdık bir aracı var!

Ve bu süreçte paraya, işin erken şöhret kısmına dalmadı Abdülkadir. Her ikisinin de mutlaka geleceğini bilen bir olgunlukla çalıştı. İzleyeni çoktu, bu zamana kadar çeşitli talipleri de oldu ama şu an için en ciddisi Benfica. İlk teklif 7-8 milyon Euro bandındaydı, Trabzonspor Yönetimi pek dikkate almadı. Ancak bu süreçte iki tarafı yakınlaştıran, daha önce kulüpte genel menacerlik görevi de yapmış olan Serhat Altıncı’nın temasları ile bağlar hiç kopmadı. Tam tersine geliştikçe gelişti.

Teklif sürekli gelişti

Şu an için konuşulan rakam tam 15 milyon Euro. Geçtiğimiz günlerde de yazdık, eğer Trabzonspor ‘evet’ derse 10 milyon hemen yatırılacak 5 milyon Euro için ödeme planı yapılacak. Vapur satıcısı tabiri gibi olacak ama bitti mi, bitmedi! Benfica, Trabzonspor’a bir de stoper önerdi ve iki kulüp arasında işbirliği de masada.

Takılıp kalmamak lazım

Abdülkadir konuşmuyor, kulüplerin kararını bekliyor. Şimdi top Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nda. Zor bir karar kabul ediyorum. Üstelik daha önce Yusuf ve Abdülkadir için çok net ‘satmayacağım’ mesajları veren bir başkan için. Ancak şu da var ki, bahsi geçen şartlar kıymetli, eski sözlere uyup hemen reddedilmeyecek kadar. Elbette başkanın kararı kadar Abdülkadir’in fikri de aynı oranda önemli.

Günlük değil ömürlük olmalı

Bu final görüşmesi ne olur bekleyip göreceğiz. Ancak benim Trabzonspor’un futbol aklına bir tavsiyem var her zaman olduğu gibi. Abdülkadirler, Yusuflar bir günlük, tesadüf eseri gelişmeler değil, bir kulüp politikası, aklı olmalı. O başkandan bu başkana değişen altyapı fikirleri, pilot takım kararları Trabzonspor’a yeni Abdülkadirler Yusuflar kazandırmaz.

Mevzu Abdülkadir’in Benfica ya da başka bir takıma gitmesi değil. Mevzu yeni Abdülkadirler bulmak, yetiştirmek, iyi sporcular iyi bireyler ortaya çıkarmaktır. Umarız hem Trabzonspor hem de Abdülkadir için en doğru sonuç ortaya çıkar.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ