MENÜ

'Ben neredeyim?'

Beşiktaş'ın iki kalecisi Tolga Zengin ve Cenk Gönen, dün akşamki derbide sakatlık geçirdi. Kafasına aldığı darbeler sonrası geçici bilinç kaybı yaşayan ve kendisine müdahale eden doktora, “Ben neredeyim? Burası neresi?” diye soran Cenk'in durumunun iyi olduğu öğrenildi

'Ben neredeyim?'

Derbide Beşiktaş’ın iki kalecisi de büyük problem yaşadı. Zorlu mücadeleye ilk 11’de başlayan deneyimli kaleci Tolga Zengin, karşılaşmanın 34. dakikasında Galatasaraylı Didier Drogba’nın yan ağları bulan şutuna müdahale etmek için yaptığı hamlenin ardından yere kontrolsüz düşerek sakatlık geçirdi. Sezonun büyük bölümünde Kara Kartal’ın kalesini sakat sakat korumayı sürdüren fedakar kaleciye, yapılan kontrollerin ardından oyunun ilk bölümünü tamamlamasına izin verildi. Soyunma odasında yapılan kontrollerde başının döndüğünü ve çift görme sorununun olduğunu söyleyen Tolga’nın, karşılaşmaya dönmesine izin verilmedi ve tecrübeli kalecinin yerine ikinci yarıda Cenk Gönen kaleyi devraldı.

Bilinç kaybı yaşadı


Maçın son bölümlerine kadar başarılı bir oyun ortaya koyan Cenk, 80. dakikada takım arkadaşı Pedro Franco ve Galatasaraylı Burak Yılmaz’ın ceza alanı içinde hamle yaptığı pozisyonda kafasına darbe aldı. Bu durumun ardından geçici bilinç kaybı yaşayan ve kendisine müdahale eden kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’a, “Ben nerdeyim? Burası neresi?” diye soran Cenk, sağlık ekibinin, “Maçtasın” cevabının ardından, “Ne zaman oyuna girdim. Hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. Doktor Karanlık’ın müdahalesinin ardından oyunun kalan dakikalarında görevini devam ettiren 26 yaşındaki kalecinin, maç sonunda beyin tomografisinin çekildiği ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

Orhan Yıldırım

CENK GÖNEN İSTATİSTİKLERİ

BEŞİKTAŞ İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ