MENÜ

"Ben bir halk kahramanıyım"

Tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, "Ben bir halk kahramanıyım. İngiltere'de çalışmak için tüm şartları zorluyorum" dedi.

"Ben bir halk kahramanıyım"

Son günlerde adı İngiliz takımlarıyla anılan ve Ada basınında hakkında haberler çıkan tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, AA muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiltere Premier Lig takımlarından Cardiff City’nin başkanı Mehmet Dalman’ın, kendisiyle görüşmediklerine yönelik beyanının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Vural, "Sayın Başkan, basında çıkan bu açıklamaların ardından beni arayıp özür diledi. Takımda süregelen bir düzen var. Hocayı ve futbolcuları yıpratmamak için o şekilde konuşmak zorunda olduğunu belirtti. Asıl konuşmadığımız ve görüşmediğimiz gerçek dışı" diye konuştu.

Başkan Dalman’la tanışma hikayesine de değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Arkadaşımın tanıdığı bir menajer beni Daily Mail gazetesinin başyazarıyla tanıştırdı. Kendilerine tam sayfa yayınladıkları bir röportaj verdim. Sayın Mehmet Dalman benden bu şekilde haberdar oldu ve benimle bir araya gelmek istedi" şeklinde konuştu.
-"Ben Avrupalıyım, yani ben bir Türk antrenörü değilim"

Türkiye’de saygı görmediğini ve kasıtlı olarak yıpratıldığını iddia eden Vural, şunları kaydetti:
"Kendi ülkemde değer görmediğim zaten herkesçe malum. Sayın Hayrettin Kozak, ’Galatasaray, Yılmaz Vural bile gelse daha iyi olur diyor.’ Ancak emin olsun ki ben Galatasaray’a Mancini’den daha az bir paraya gelmem. Kaldı ki gelebilirsem Galatasaray ancak zirveye çıkar. Şunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Türklüğümle büyük gurur duyuyorum ama ben Avrupalıyım. Avrupa’da yetiştim. Yani ben bir Türk antrenörü değilim."

-"Ben bir halk kahramanıyım"

Bugüne kadar kısıtlı imkanlara sahip takımlarda korkmadan görev yaptığını ifade eden Yılmaz Vural, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye’de 684 maç yönetmiş tek antrenör benim. Ne Fatih Terim ne de Mustafa Denizli benim kadar kulübeye inmedi. Hal böyle olunca spor camiasının bana takındığı tavra daha da üzülüyorum ama önemli değil. Beni sevenlerin desteği bana yeter. Ben bir halk kahramanıyım. İngiltere’de çalışmak için tüm şartları zorluyorum. Görüştüğüm takımın ismini veremem çünkü Türkiye’den arayıp ’bu adam işinize yaramaz’ diyenler oluyor."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ