MENÜ

'Ben artık idmana çıkmam'

Yıldırım odadan çıkarttı, Yanal ise ilk tepkisini şu sözlerle verdi...

'Ben artık idmana çıkmam'

Başkan Aziz Yıldırım, geçen sezondan beri takıma fazla izin veren ve sık sık Bodrum'a giden Ersun Yanal'ın tavırlarından rahatsızdı. Yeni sezon öncesinde de bu durum devam edince, Yıldırım düğmeye bastı

Sevilla maçından sonra Yıldırım, Yanal'ın 3 günlük izin kararını iptal etti. Hocayı odadan çıkararak futbolcularla toplantı yaptı. Otoritesi sarsılan Yanal ise "Ben artık bu futbolcularla idmana çıkamam" dedi

Fenerbahçe'yi geçen sezon şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yanal, dün görevinden şok bir şekilde istifa etti. Başkan Aziz Yıldırım'ın, takım üzerindeki etkisini tam anlamıyla hissettirmesi sonrasında Yanal, bu kararı aldı. Ancak bu yaşananlar, bir anda gerçekleşmedi. Yanal'ın geçtiğimiz sezondan beri takıma gereğinden fazla izin vermesi ve sık sık fırsat buldukça Bodrum'daki teknesine bakmaya gitmesi, Aziz Yıldırım'ı rahatsız etmeye başlamıştı. Yeni sezon öncesi takım içindeki rahat hava, hazırlık karşılaşmalarında alınan kötü sonuçlar, Yıldırım'ı harekete geçirdi. Yanal, Danimarka'da Sevilla ile oynanan maç sonrasında futbolcularına 3 gün izin verdi. Başkan buna çok sinirlendi ve izinleri iptal ederek futbolcularla bir toplantı yaptı.

'2.5 aydır tatil yapıyorsunuz'


Yanal'ı odadan çıkaran Yıldırım, "Ben sizin tüm paralarınızı borç aldım ödedim. Sizin artık Fenerbahçe için her şeyi sahada vermeniz lazım. Artık tatil bitti. 2.5 aydır tatil yapıyorsunuz. Herkes çalışacak, ben de hep sizin yanınızda olacağım" ifadelerini kullandı. Başkanın, "Özel hayatınıza karışmayacağım ama bu durum takıma zarar verirse, ben de gerekeni yaparım" sözleri, Yanal'a da mesaj olarak yorumlanmıştı. Otoritesinin sarsıldığını düşünen Yanal, bu duruma oldukça bozulmuştu. Tecrübeli çalıştırıcı yakın çevresine, "Ben artık bu futbolcu grubuyla idmana çıkamam. Bu şartlar altında çalışamam" dediği bildirildi.

'1 dakikada kararını veririm'

Bunun hemen sonrasında Aziz Yıldırım, basın mensuplarının karşısına çıktı ve "2.5 aydır olanlar ortada. Samandıra'da geç gelmeler filan. Başkan olarak uyarıda bulunmak benim görevim. Hocamızla, fazla izin verilmemesi konusunda görüştüm. Ersun Yanal ayrılabilir ama bu sebeplerden değil. Görevini yapmazsa ayrılır, kararını da 1 dakikada veririm" dedi. Bu dakikadan sonra da taraflar arasında ipler iyice gerildi. Yanal da dün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamayla, Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevini bıraktığını açıkladı.

Yusuf Dursun

Tek hedefi 4. yıldızdı

Fenerbahçe'yi ilk sezonunda şampiyon yapan Ersun Yanal, geçen sezonu Beşiktaş ve Galatasaray'ın önünde zirvede bitirerek büyük bir başarıya imzasını atmıştı. Kulübün UEFA'dan aldığı ceza sebebiyle Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyecek olmasına rağmen tüm konsantrasyon, önce Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa maçı, sonra da 20. şampiyonluğun kazanılması halinde gelecek 4. yıldızdı. Yanal, düzenlediği basın toplantılarında da, "Bu sezon da şampiyon biz olacağız. 4. yıldızı takmak adına elimizden geleni yapacağız" cümlesini hep tekrarlamıştı.

İstifasını devlet ajansından yaptı

Sarı-Lacivertliler'de teknik direktör Ersun Yanal, ayrılık kararını herhangi bir spekülasyon olmaması için devletin ajansı olan Anadolu Ajansı'ndan yaptı. Yanal yaptığı yazılı açıklamada, "Göreve geldiğim sezon takımımı şampiyon yapmış bir teknik adam olarak bugünkü koşullarda görevime devam etmem mümkün değildir. "İlkeler, kazandığımız ve kazanacağımız paradan her zaman daha üstündür ve başarı için olmazsa olmaz koşuldur" ifadesini kullandı. Yanal ayrıca, Fenerbahçe taraftarına, yönetimine, medya ve spor kamuoyuna da teşekkür etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ