MENÜ

Belhanda bugün bitecek!

Younes Belhanda'yı 19 Ağustos'taki Arsenal maçına yetiştirmeyi planlayan Beşiktaş, Dinamo Kiev'le pazarlıklarda son aşamaya geldi. İngiliz ekibi karşısında görev alacak kadroyu bu gece yarısına kadar UEFA'ya bildirmek zorunda olan Kartal, Faslı yıldızı bugün bitirmeyi planlıyor

Belhanda bugün bitecek!

Yeni sezon öncesinde forvet hattını; Cenk Tosun ve Demba Ba’yla, sol bek bölgesini de Ramon Motta’yla güçlendiren Kara Kartal, son olarak sağ kanat için de Gökhan Töre’yi renklerine bağlamasının ardından 10 numara konusunda da gaza bastı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Feyenoord’u deviren ve ardından Play-Off’ta da İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’le eşleşen Siyah-Beyazlılar’da Yönetim’in, Dinamo Kiev’in Faslı yıldızı Younes Belhanda konusunda ısrarını sürdürdüğü öğrenildi. Başarılı 10 numaranın transferi konusunda Ukrayna Premier Lig temsilcisiyle pazarlıklarına devam eden Başkan Fikret Orman’ın, Belhanda’nın, “Şampiyonlar Ligi’nde yer alan bir takımda forma giymek istiyorum. Bunu hiçbir zaman saklamadım” açıklamasını Kiev Yönetimi’ne karşı bir koz olarak kullandığı öğrenildi. İlk etapta başarılı futbolcu için Siyah-Beyazlılar’dan 8.5 milyon Euro’luk bir talepte bulunan Ukrayna ekibinin, Belhanda’nın bu açıklamalarının ardından bu bedeli 7 milyon Euro civarına indirmeye razı olduğu ifade edildi. Beşiktaş Yönetimi’nin de bu miktarı indirmek için çalışmalarını sürdürdüğü ve Arsenal maçı için en bu gece yarısına kadar UEFA’ya vereceği listeye Belhanda’yı dahil etmek için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.

‘İlk maça yetişsin’

Siyah-Beyazlılar’ın başarılı teknik adamı Slaven Bilic’in, 10 numara transferinin bir an önce bitirilmesi konusunda yönetime baskı yaptığı öğrenildi. Kara Kartal’ın gündemindeki Belhanda’nın, 19 Ağustos’ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak mücadeleye yetişmesi gerektiğini söyleyen Hırvat hocanın, “Ön eleme turundaki rakibimiz Feyenoord karşısında zor da olsa 10 numara bölgesindeki açığımızı kapatmayı başardık. Ama şimdi karşımızda Avrupa’nın en tehlikeli takımlarından biri Arsenal olacak. Bundan dolayı orta alana yapacağımız takviyenin Arsenal’le oynayacağımız maçlara yetişmesi gerekiyor” dediği öğrenildi.

Kiev’le sezonu açtı

Ukrayna Premier Lig’in başlamasının ardından Dinamo Kiev’in çıktığı 3 lig mücadelesinde de yer alan Younes Belhanda’nın, form olarak Beşiktaş’a transfer olması halinde hemen oynayabilecek düzeyde olduğu öğrenildi. Bu mücadelelerin ikisinde 90 dakika ve diğerinde de 82 dakika görev yapan 24 yaşındaki yıldız, bu karşılaşmalarda ortaya koyduğu futbolla alkış toplasa da takımına gol veya asist katkısı yapamamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ