MENÜ

Belediye durmuyor: 2-0

İstanbul Belediyespor, Manisaspor deplasmanında da şova devam etti... Doka ve Webo'yla rakibini deviren Boz Baykuşlar, Süper Lig'de liderlik koltuğunu ele geçirdi

Belediye durmuyor: 2-0

Galatasaray ve Trabzon galibiyetleri ile sezona “herşeyin bir ilki vardır” klişesini hayata geçirerek başlayan Belediye, madurlar listesine Manisaspor’u da ekledi: 0-2. Geçtiğimiz haftayı Sarı - Lacivertli renklere gönül veren bayan ve çocukların alkışları arasında beraberlikle kapatan Ege temsilcisi ise, lige kötü başlama geleneğini bu sezon da sürdüreceğinin sinyallerini verdi. Şike Soruşturmasında iki temel direğini kaybeden Abdullah Avcı, ilk 11 futbolcuları Ömer Can, Ekrem ve Kamil Zayatte yerine Metin Depe, Can Arat, Martin Kus, Gökhan Süzen ve yeni transferleri sahaya sürüp, kadro zenginliği görüntüsü sergiledi. Manisa’da ise Kemal hoca (Özdeş), Nizamettin ve Klukowski’nin yokluğunda Mehmet Güven ve Ferhat’a sarıldı. İlk yarıdaki tempolu oyun zevk verirken etkili takım Belediye’nin golü 43. dakikada geldi. Webo’nun sürüklediği atağı yerden kayarak yaptığı smaçla kesen Ferhat’ın hareketini İlker Meral penaltı ile cezalandırdı. Topu beyaz noktaya diken Dako, İlker’in koruduğu kalenin 90’nındaki örümcek ağlarını temizledi: 0-1. Santra sonrası Simpson, bir Manisa klasiğini devreye sokup, Kölnlü Taner’e attığı dirsek sonrası takımını 10 kişi bıraktı.

Haberin Devamı

İlker kalede devleşti ama...

İkinci yarıda fitili ateşlenen Manisa, 10 kişi ile beraberliği yakaladığı Trabzon ve Fenerbahçe maçlarındaki taktiği devreye sokup, İstanbul Belediye üzerine kabus gibi çöktü. Bu yarıda Ömer Aysan rakip kaledeki akınlarda başrole soyunurken, kalede ise İlker, rakip ataklara adeta set çekti. Ev sahibinin Bekir, Isaac ve Makukula hamleleri de sonuç vermeyince, 90 artı 3’te Edin’in pasında Webo skoru 2-0’a taşıyıp, Boz Baykuşlar’a selam yolladı.

Hüseyin Sakarya

YORUM YAZ