MENÜ

Belçika - Panama maç sonucu: 3-0

Kadrosunda De Bruyne, Hazard ve Lukaku gibi birçok yıldızı bulunduran Belçika, 2018 Dünya Kupası ilk maçında Panama ile karşılaştı. Yıldızlar topluluğu Belçika, ikinci yarıda bulduğu gollerle Panama'yı 3-0 mağlup etti ve Dünya Kupası'na galibiyetle başladı.

Belçika - Panama maç sonucu: 3-0

2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu ilk hafta maçında Belçika, Panama'yı Lukaku (2) ve Mertens'in attığı gollerle 3-0 mağlup etti ve turnaya hata yapmadan başladı.

2018 Dünya Kupası'nın en iddialı takımlarından birisi olan Belçika, Panama maçı ile turnuvaya açılış yaptı. Almanya, Arjantin, Brezilya gibi favorilerin ilk maçlarda puan kaybetmesi tüm gözleri Belçika maçına çevirmişti.

Lukaku, Hazard, De Bruyne, Mertens gibi yıldızlara sahip olan Belçika, Panama'yı 3-0 mağlup etti ve ilk maçında galibiyetle tanıştı.

Karşılaşmanın ilk yarısında maçın favorisi Belçika, birçok gol pozisyonuna girse de topu meşin yuvarlaktan içeri göndermeyi beceremedi. İlk yarıyı 0-0 bitiren Panama, ikinci yarıya daha dirençli başlasa da 47. dakikada gelen Mertens'in füzesi bir nevi kilidi açmış oldu.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Belçika, 22 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. Manchester City'de muhteşem bir sezon geçiren ve başarısını milli takımda da sürdüren De Bruyne, Panama defasını alt ederek ceza sahası içine girdi. Ceza sahası içinde De Bruyne'nin muhteşem ortasına kafayı vuran Lukaku farkı ikiye çıkardı.

75. dakikada Manchester United forması giyen Lukaku, kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı ve karşılaşma Belçika'nın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

G Grubu'nun diğer maçında saat 21.00'da İngiltere ile Tunus karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ