MENÜ

Belaruslu olimpik sporcu Pavel Shurmei, Ukrayna ordusuna katılıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şiddetli müdahalesi sürerken Belarus ile iki kez Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden kürekçi Pavel Shurmei, orduya katılmak adına Ukrayna'ya gitti.

Belaruslu olimpik sporcu Pavel Shurmei, Ukrayna ordusuna katılıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şiddetli müdahalesi sürüyor. Belarus Hükümeti, Rusya'nın yanında bir politika sergilese de komşu ülkenin olimpik sporcularından Pavel Shurmei, Ukrayna ordusuna destek olmaya gidiyor.

Haberin Devamı

Kapalı kürekte Concept2 kürek makinesi ile birçok dünya rekoru bulunan Shurmei, 2004 ve 2008'de Belarus adına Olimpiyat Oyunları'nda yarışmıştı. Tecrübeli sporcu, aldığı kararı bir video ile duyurdu.

Pavel Shurmei, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Ben, kürek dünyasının tanınmış isimlerinden Pavel Shurmei. Bu Ukrayna'ya yönelik faşist-Rus saldırganlığı ile mücadele adına kardeş Ukrayna halkına yardım etmek amacıyla Ukrayna'ya gidiyorum. Ve Belaruslular olarak birçoğumuz böyleyiz. Ukrayna tarafında savaşacak çok sayıda Belaruslu var. Lukashenko, Belarus'u resmî olarak savaşa dahil etmeye karar verirse bu savaş, Belarus'a da gelecek. Şanlı Ukrayna! Yaşasın Belarus!"

YORUM YAZ