MENÜ

Beklenen final Kadıköy'de

Yılmaz Vural teknik direktör gözüyle Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi.

Beklenen final Kadıköy'de

Başından beri herkesin beklediği oldu. Saracoğlu’nda Fenerbahçe-Galatasaray finali oynansın, Play-Off da amacına ulaşsın. Trabzonspor-Fenerbahçe maçının birinci devresinde, futboldan çok verilen karşılıklı demeçlerin, takımları ve seyircileri ne kadar gerdiği, futboldan başka her şeyin mubah olduğu bir görüntü vardı. Umarım bu maç öncesi taraflar yöneticisinden futbolcusuna daha dikkatli söylemlerle bizlere unutulmaz bir Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti yaşatırlar. Maça gelince... Fenerbahçe büyük bir baskı ile başladığı maçta birçok pozisyon buldu. Trabzon ise ilk 20-25 dakika gerilemek zorunda kaldı. Fenerbahçe’nin ilk yarıda attığı iki gole uzatmada verdiği cevapla oyunu 1- 2’ye getirdi. Maçın 15 ve 28. dakikalarında Stoch ve Emre’ye atılan yabancı maddeler yüzünden oyun iki kez durdu. Birinci devrenin en çarpıcı pozisyonu Trabzon golü sonrası yaşandı. Zokora’nın Emre’ye yaptığı faulü hiç insani bulmuyorum. Hakem Abitoğlu bu faulü sarı kartla geçiştirmekle büyük bir hata yaptı.
Şenol Güneş’in oyunu devam ettirme gayretleri ikinci devre etkisini gördü. Takımını büyük bir sakinlik içinde futbola döndürdü. Trabzon skoru korumaya çalışan rakibi karşısında biraz daha etkili gözükmesine rağmen Cristian’ın attığı golle oyunu da terk etmiş oldu.

Haberin Devamı

‘İnsanları birleştiren bir oyun...’

Çok üzüldüğüm bir konuyla finali yapalım. Malesef futbolun nasıl bir oyun olduğunun farkında değiliz. Bunun insanları birleştiren bir oyun olduğunun farkına ne zaman varacağımızı bilemiyorum....

Yılmaz Vural

YORUM YAZ