MENÜ

Bedrettin Dalan kimdir? Bedrettin Dalan kaç yaşında?

MHP'nin önümüzdeki yerel seçimlerde adayları konuşulmaya devam ediyor. Ankara için Melih Gökçek ismi geçerken Bedrettin Dalan'ın ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor. Bedrettin Dalan ismi gündeme geldikten sonra tecrübeli siyasetçinin hayatı merak ediliyor.

Bedrettin Dalan kimdir? Bedrettin Dalan kaç yaşında?

1984 yılında ANAP'tan İstanbul Belediye Başkanı seçilen Bedrettin Dalan'ın önümüzdeki yerel seçimlerde MHP'den aday olacağı iddia ediliyor. Devlet Demiryolları'nda proje mühendisi olarak başladığı kariyerine, birçok firmada aldığı görevlerle devam etmişti. Yeditepe Üniversitesi'nin de kurucusu olan Bedrettin Dalan'ın biyografisi merak ediliyor. Peki, Bedrettin Dalan kimdir? Kaç yaşında sorularının cevabı ve detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Bedrettin Dalan kimdir, kaç yaşında?

Bedrettin Dalan, 18 Temmuz 1941’de Eskişehir’de doğdu. Halil Duran Bey ve Hünkar Hanımın oğludur. İlkokula Eskişehir’de başladı, babasının Demiryolları İşletmesinden emekli olduktan sonra Aydın’ın Germencik ilçesine taşınması üzerine ilkokul eğitimini burada tamamladı. Ortaokul ve liseyi Aydın’da bitirdi. 1959’da İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesine girdi ve 1963 yılında bu fakülteden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.

Devlet Demiryolları İşletmesinde otomatik sinyalizasyon sistemi ve kontrol şebekesi kuruluş çalışmalarında Proje Mühendisi olarak çalışma hayatına başladı.

Askerlik görevi kapsamında 6 ay içinde Askeri Haberleşme Okulunu Mühendis subay olarak tamamladı ve 18 ay boyunca Jet Üssü Hava Kontrol Kulesinde Haberleşme Müdürü olarak hizmet etti. Askerlik hizmetinin ardından YTONG İnşaat Malzemeleri Firmasında çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Elektrik bakım mühendisi olarak göreve başladığı kurumda bir yıl sonra tüm tesisten sorumlu Bakım Başmühendisi oldu. Vakko kompleksi inşa edilirken buraya Teknik Müdür olarak atandı. Daha sonra modern üretim tesisini yönetmek ve koordine etmek için Gümüşsuyu Halı Şirketine girdi.

1977 yılında tekstil makineleri ve aletleri üretmek üzere kendi şirketini kurdu. Aynı zamanda Süzer Dış Ticaret Grubunda başkan yardımcısı oldu. Tekstil endüstrisindeki büyük kuruluşlara teknik danışman olarak uzun süre hizmet verdi. Ayrıca yedi sanayi kuruluşunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görev yaptı.

Marmara Üniversitesi Tekstil Bölümünde part-time olarak ders verdi. Bir dönem İstanbul Teknik Üniversitesinde Almanca dil dersleri verdi. ANAP Kurucu Üyeliği yaptı. 1984 yerel seçimlerinde ANAP’tan İstanbul Belediye Başkanı seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfını kurdu. 1989’da Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra kurucu olduğu ANAP’tan istifa etti. 17 Mayıs 1990’da Demokrat Merkez Partisini kurdu ve partinin Genel Başkanlığına seçildi. 14 Mayıs 1991’de DMP, DYP ile birleşti. DYP listesinden

Haberin Devamı

19. dönem İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 15 Ekim 1995’te DYP’den istifa etti. Bu tarihten sonra çeşitli kuruluşlarda yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevlisi olarak bir dönem çalıştı. İstek Vakfının ve Yeditepe Üniversitesinin kurucusudur. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUM YAZ