MENÜ

Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası sona erdi

Aksaray'da Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda 3 gün süren ve 40 kulüpten 187 sporcunun katıldığı Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası sona erdi.

Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası sona erdi

Aksaray'da Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda 3 gün süren ve 40 kulüpten 187 sporcunun katıldığı Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'ndan madalyayla dönen milli sporcular Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk ve Beytullah Eroğlu da mücadele etti. Sümeyye Boyacı, 50 metre yarışlarında sırtüstü ve serbest kategorisinde, 100 metre yarışlarında ise serbest yüzme kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu ve 3 altın madalya kazandı. Beytullah Eroğlu ise 50 metre yarışlarında serbest, kelebek, kurbağalama ve sırtüstü yüzme kategorilerinde, 100 metre yarışlarında serbest yüzme kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu ve 5 altın madalya kazandı. Sevilay Öztürk ise 50 metre yarışlarında kelebek yüzme kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu ve bir altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan milli sporcu Sümeyye Boyacı, ''Bugün bitirdik ve gayet güzel bir yarış oldu bizim için. Kendimizi ve derecelerimizi görmüş olduk. Ne kadar gelişmiş ve gerilemiş olduğumuzu, neler çalışmamız gerektiğini gördük. Yine sırtüstünde ve serbestte 100 ve 50 metrede bununla birlikte 200 metre yarışmalarda birçok birincilikler aldım. Bunun içinde mutluyum" dedi.

Kendisi için önemli olanın derecesini geliştirmek olduğunu belirten Boyacı, "Hatta şu anda 100 metre serbestte kariyer rekorumu kırdım. 1 dakika 40 saniye yüzüyordum. Bunu daha da geliştirdim. İnşallah daha da iyilerini yaparım. Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları, ondan önce de 2019 Malezya Dünya Şampiyonası" diye konuştu.

Haberin Devamı

Beytullah Eroğlu ise Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk ile birlikte bu müsabakada büyük başarılara imza attıklarını belirterek, ''Gerçekten derecelerini iyi korudular. İnşallah 2019 yılında üçümüz de madalya bekliyoruz. 2020 yılında en azından Tokyo Olimpiyatları'nda 2 veya 3 madalyayla dönmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erhan Durukan da şampiyonaya 47 ilden 187 sporcunun katıldığını ifade ederek, ''Toplamda 187 sporcumuz burada müsabakalara iştirak etti. Çok güzel dereceler çıktı. Bizi sevindiren çocuk sporcularımız vardı. 10-12 yaş arası çocuklar bunlar bizim geleceğimiz. Umarım 2020 Paralimpik Oyunları'na kaliteli sporcular yetiştiririz" dedi.

YORUM YAZ